avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

este vorba despre o casa cu 3000 m de teren. parintii mei au cumparat casa si 800 m in jurul ei in urma cu 10 ani printr-o chitanta de mana acum s-a hotarat sa cumpere restul terenului si sa faca actele pe tot. am inceput sa facem cadastru dar ei nu au decat certificat de mostenitor incheiat in baza legii 18/91 anexa 3, si titlul de proprietate nu a venit. la noi in comuna nu are mai nimeni titlul de proprietate. va rog spune-ti-mi si mie ce sa fac sa rezolv problema. vreau sa mai spun ca proprietarii vor sa ia banii si pe restul terenului in max.2 luni. cum pot face sa am actele in regula
Cel mai recent răspuns: popescu 07 , utilizator 23:27, 28 August 2010
mergeti la notar sa faceti actele, dumnealor o sa poata vanda in calitate de moștenitor ( adica toti cei care apar pe certificat vor vinde catre voi)
dar nu putem face intabularea si planul cadastral
pai planul cadastral si cartea funciara trebuie sa o faca ei inainte de a putea sa vanda
dar ei nu au facut nimic acum eu fac totul pentru ca am facut greseala sa platim casa pe o chitanta de mana. ei imi spun ca daca ne trebui acte sa le facem........
Solicitati instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cump. pe baza chitantei de mana. Apoi intabulati pe baza hotararii def. si irevoc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua popescu 07 popescu 07 este vorba despre o casa cu 3000 m de teren. parintii mei au cumparat casa si 800 m in jurul ei in urma cu 10 ani printr-o chitanta de mana acum s-a hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Va rog popescu 07 popescu 07 am cumpart o parte dintr-un teren si o casa cu chitanta de mana. acum vrem sa cumparam restul terenului. ce act notarial se poate face acum? actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)