avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt identitate online, pot rezolva ceva?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt identitate online, pot rezolva ceva?

Buna ziua.

O persoana de etnie roma imi stie detaliile, adica niste date despre mine cu care imi reseteaza frecvent parola la diverse conturi de mail, messenger etc. Cunoaste aceste detalii din om in om, avand cunostinte comune. Trimite mesaje in numele meu, discuta in numele meu si imi strica imaginea prin diverse poze obscene.

Eu am un CD de la prietena lui, scris de ea si uitat intr-un loc. Pe acel CD sunt atat fisiere cu parole la conturile lor, inclusiv al meu, cat si discutii purtate in numele meu.

De asemenea, banuiesc de exemplu ca Yahoo pastreaza lista de IP-uri care reseteaza parole, care schimba date s.a.m.d.

Intrebarea mea este simpla. Cu ce am acum la mana, pot face ceva? Pot obtine ceva in instanta?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 15:18, 1 Septembrie 2010
puteti sa-i faceti plangere la politie. important e sa aveti dovezi, sa-l puteti "lega" de cd-ul ala si altele
NU, nu puteti obtine nimic, intrucat furtul de identitate, in varianta expusa de dv. nu este sanctionat de lege in Romania!
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
m.belu, utilizator
Schimbati-va parolele si modalitatile de resetare ale acestora (mail secundar, intrebare de control) si nu va mai putea sa intre in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat meriadoc meriadoc Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)