avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Tot incerc de aproape 5 ani sa obtin pentru fiul meu pensie de urmas dupa tata. Tatal lui decedand acum 5 ani. Dosarul imi este mereu respins pentru motivul ca sotul meu avea implinita varsta de 25 de ani in momentul decesului iar pe cartea de munca nu avea decat 2 ani si 11 luni. Nu inteleg de ce este acesta un raspuns. Cui sa ma adresez??? Chiar nu inteleg cum se interpreteaza aceste legi privind pensiile de urmas, cui i se acorda de fapt si ce conditii trebuie sa indeplinesti??? Ai muncit o perioada de timp, esti parinte, si se intampla sa mori, viata este nedreapta uneori mai ales cand esti atat de tanar.... iar copilul tau nu poate beneficia de pensie de urmas doar daca...?????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:17, 29 August 2010

Au dreptul la pensie de urmas copiii si sotul supravietuitor, daca persoana decedata era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.

Sotul supravietuitor care are in ingrijire la data decesului sustinatorului unul sau mai multi copii in varsta de pana la 7 ani beneficiaza de pensie de urmas pana la data implinirii de catre ultimul copil a varstei de 7 ani, in perioadele in care nu realizeaza venituri lunare dintr-o activitate profesionala pentru care asigurarea este obligatorie sau acestea sunt mai mici de o patrime din salariul mediu brut pe economie
www.cnpas.org.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas stana cristina stana cristina Mama mea beneficiaza de pensie de urmas, ea nu lucreaza si nu are nici varsta legala de pensionare? Mentionez ca am un frate in varsta de 4 ani. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor ankina ankina Buna ziua, tatal meu a decedat in urma cu o luna, era salariat avea 56 ani. Mama mea abia acum a depus dosarul pt.pensie anticipata(are 54 ani) ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ContSters79066 ContSters79066 tatal meu a decedat si as dori sa aflu daca mama are dreptul la pensie de urmas, cu mentiunea ca mama este pensionara si primeste pensie de serviciu. (vezi toată discuția)