Buna ziua,
In urma cu doua zile, aflandu-ma in localitate, pe jos, am traversat strada prin loc amenajat special cu indicatoare si marcaje; la capatul trecerii ptr pietoni nu am urcat pe trotuar, mergand 2 metri pe carosabil pana la un colt de intersectie, in directia in care ma deplasam. Trecerea pe la coltul intersectiei este permisa, neavand prioritate fata de masinile care circula in acel moment pe acolo. Cand ma aflam in trecere pe la coltul intersectiei, a oprit langa mine o masina de la politia rutiera. S-a dat jos unul dintre cei 2 agenti si mi-a cerut sa-i dau documentele personale. I-am zis ca le am in masina si atunci mi-a cerut datele persoanale. Dupa ce i le-am dictat i-am cerut permisiunea sa ma deplasez pana la un magazin in zona, catre care ma indreptam sa las un bagaj ce-l aveam asupra mea. Mi-a permis si pana m-am intors mi-a intocmit proces verbal si m-a sanctionat cu amenda contraventionala de 120 de lei pe motiv ca as fi trecut strada prin loc nepermis. M-a intrebat daca am mentiuni, am zis ca nu si am semnat pv. Uitandu-ma ulterior pe pv am constatat ca cnp-ul meu este completat gresit, lipsind o cifra. Nu mai spun ca este scris intr-un hal, ca nu inteleg nimic din ce a scris. Apoi nu este completata acea insintare de plata, care nu stiu daca se completeaza sau nu.
Rugamintea mea ar fi sa ma sfatuiti ce sa fac, as dori sa fac contestatie, nu am mai facut niciuna pana in momentul de fata si sunt habarnist. Daca se poate sa ma ajutati cat mai repede as fi recunoscator, maine as vrea sa depun contestatia, caci marti plec din tara.
Cu deosebita consideratie,
Iulian
pai daca plecati din tara cum credeti ca se va judeca contestatia ?
daca n u plecati aveati sanse foarte mari sa castigati insa daca plecati din tara si nu va prezentati la proces atunci cererea va fi respinsa ca nesustinuta.
dvs hotarati.
Par sa fie bine argumentata. Puteti contesta in termenul legal, deci inauntrul termenului de 15 zile. Poate sa va reprezinte si un avocat. Aceasta se poate judeca dupa trecerea unui termen. Incercati totusi, dar... pentru amenda de 120 lei??? Aceasta impune nervi si stres.
Succes!
Nu imi permit un avocat si poate ptr dvs e putin 120 de lei, dar ptr unul ca mine, care munceste o luna de zile ptr 800 de lei e ceva.
Si totusi, am inteles ideea, dar nu ma ajuta nimeni cu un model de contestatie legat de problema mea?
Mersi
daca tot sunteti pe avocatnet vedeti care sunt cazurile prevazute de legea in baza careia ati fost sanctionat cand un proces verbal devine nul si asta scrieti in contestatie