avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare de prioritate.Vreau sa fac contestatie.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare de prioritate.Vreau sa fac contestatie.

Mi s-a intamplat la patrunderea intr-o intersectie care era prevazuta cu indocatorul stop, am incetinit f mult ,dar nu am oprit, m-am asigurat si am trecut,venea intr-adevar o masina din stanga dar era f departe,nu a incetinit,nu a franat,nu nimic,si apoi m-a oprit un agent care era in intersectie..habar n-am avut ce facusem,centura aveam si eu si pasagerul din dreapta.nu fusese nici o secunda semn ca am incurcat traficulmi-a cerut actele si mi-a spus ca nu am oprit la stop.cand a venit cu pv mi-a retinut permisul 30 de zile si amenda 280 de lei pentru neacordare de prioritate unui vehicul,nici nu stiu daca acela era numarul sau a scris vreunul din minte,pentru ca masina a trecut cu viteza,avand timp,nu l-a oprit drept martor,nu nimic.cu mine in masina se afla sotia si inca 2 prieteni,toti 4 aveam permis,pe cei 2 prieteni i-am trecut drept martori si am semnat pv dar nu am mentionat ca fapta nu este conforma cu realitatea.cel mult putea sa imi dea amenda k nu am oprit realmente la stop,ca s-a mai invartit roata,dar nu pentru neacordare de prioritate.ce sanse am la contestatie,mai ales ca -i voi cita drept martori pe cei doi prieteni.
Cel mai recent răspuns: lory83_ro , utilizator 12:20, 21 August 2012
Teoretic politistul are dreptate, la indicatorul STOP autovehiculul se opreste, conducatorul acestuia se asigura, ofera prioritate de trecere, daca este cazul si apoi isi continua deplasarea.
Este dreptul dumneavoastra sa formulati plangere impotriva procesului verbal de sanctiune contraventionala, greu de spus ce sanse aveti.
Daca apreciati ca detinei probe temeinice care sa va sustina punctul de vedere,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
..habar n-am avut ce facusem

Daca singur recunoasteti acest aspect,analizati cu responsabilitate daca se justifica efortul de contestare PV in instanta sau achitati in termen jumatate din sanctiunea aplicata si uitati evenimentul
pai da,habar n-am avut ce facusem,pentru k masina aproape ca a fost oprita,am incetinit f f mult,nu am oprit realmente pentru ca o masina venea de foarte departe..acum cand facem stop,doar nu o trebui sa stam pana nu se mai vede circuland nici o masina pe strada prioritara.si am trecut pentru ca am avut foarte mult timp,masina cealalta nu a dat nici un semn de reducere a vitezei sau de franare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis 30 de zile Robertuts Robertuts Buna ziua.Pe data de 01.03.2012 am avut parte de o patanie destul de urata.Eram pe un bulevard,opresc pe dreapta,las masina pe avarii si cobor sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare de prioritate adina23 adina23 buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara ... (vezi toată discuția)