avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis 30 de zile

Buna ziua.Pe data de 01.03.2012 am avut parte de o patanie destul de urata.Eram pe un bulevard,opresc pe dreapta,las masina pe avarii si cobor sa cumpar ceva.Dupa 2 minute plec,ma incadrez pe banda corespunzatoare,semnalizez,opresc in intersectia nedirijata,dau prioritate la vreo 2-3 vehicule din sens opus si virez stanga,totul regulamentar,fara sa se intample nimic,absolut nimic.Merg 20 de metri si observ o solenza de politie in spate.Eu am ramas calm,ok,acum daca vad o masina de politie nu trebuie sa ma feresc sau mai stiu eu ce.Opresc in intersectia urmatoare,la indicatorul stop,ma asigur,fac stanga fara probleme si continui drumul.Masina de politie ma urmarea,dupa 100 de metri intra in depasire si incepe sa claxoneze facandu-mi semn politistul din dreapta sa opresc.Eu semnalizez,trag pe dreapta.Mentionez ca eram cu prietena si s-a cam speriat.Eu i-am spus sa stea linistita pentru ca probabil vor sa ma verifice,nici nu aveam de ce sa imi fac griji.Ii dau actele si,dupa 2 secunde imi spune ca imi ia permisul pentru neacordare de prioritate in momentul in care am virat stanga pe bulevard.Greseala mea a fost,fiind si incepator,ca m-am impacientat putin si cand m-a pus sa semnez PV-ul spunandu-mi ca m-a filmat cu camera nu stiu care,am semnat,fara sa fac mentiuni.L-am rugat de asemenea sa imi arate filmarea,degeaba.Cica in instanta.Asadar,am semnat.Mi-a dat dovada pentru 15 zile si au plecat.
Acum,vreau sa va cer si dumneavoastra parerea.Mai mentionez ca am semne de incepator pe masina si ma gandesc ca m-au vazut cand am tras pe dreapta pe bulevard si m-au luat in vizor,poate au zis ca sunt mai usor de sanctionat cu ceva,nu stiu,pentru ca oricum totul era regulamentar.In plus,de ce m-au urmarit vreo 200-300 de metri ? Macar ma opreau cand am facut a 2-a oara stanga.Culmea e ca ei mi-au trecut in PV ca n-am acordat prioritate cand am virat stanga pe bulevard.Din nou,mentionez ca nu stanjenit cu absolut nimic pe nimeni,nu a pus nimeni frana,din fata nu venea nimeni,nu s-a intamplat nimic.Ma rog,eu o am ca martor si pe prietena mea,care poate confirma toate cele spuse de mine.
In primul rand,imi este necesar permisul pentru a ma deplasa la scoala,intrucat eu sunt navetist si sunt din provincie.In al doilea rand,pur si simplu nu stiu unde am gresit.In cel mai rau caz,poate se apropia vreo masina din sens opus,dar sa fim seriosi,asa poti sa ai masina din fata si la 500 de metri.Daca era sa gresesc,acceptam si asta era.
Vreau sa stiu ce ma sfatuiti sa fac,in functie de ce v-am relatat.Stiu ca era mai bine daca nu semnam PV-ul,dar nu am stiut.Nici bani de avocat nu am.Amenda am platito in 2 ore sa scap.De asta va intreb ce ati face in locul meu.Pot sa cer avertisment ?Mai are rost sa fac contestatie?din cate am inteles pot obtine un certificat pentru reprimirea permisului,dar ma gandesc si la varianta ca nu castig si poate mi-l ia prin iunie,iulie inapoi ? Asa mai bine stau in banca mea.As vrea sa stiu ce e de facut sau cum sa procedez.Multumesc anticipat !!

Cel mai recent răspuns: Robertuts , utilizator 12:03, 10 Martie 2012
daca dvs considerati ca nu ati gresit atunci depuneti plangere si apoi solicitati certificat de grefa sa va luati permisul pana la solutionarea plangerii.
daca v-au filmat si ati gresit , sunteti bun de plata , daca nu ati gresit va recuperati si banii pe amenda.
Pai ma gandesc logic,cu ce sa gresesc daca eu nu am vazut absolut nimic,nu a franat nimeni,nu a facut nimeni nimic..
depinde ce au consemnat in procesul verbal. cui scrie ca nu ati acordat prioritate ?
nu e posibil sa fi fost pe la coltul intersectiei vreun pieton ?
Sfatul meu este sa va incercati norocul in instanta , si sa cereti prezentarea probei video. DUpa parerea mea este un abuz cat se poate de grosolan. SI eu sunt in aceeasi situatie numai ca am in plus vreo 10 ani de experienta si tot m-au ciugulit pe acelasi motiv de neacordare de prioritate. Eu nu am semnat procesul verbal dar pt dvs este bine ca aveti martor. Apropo de martor, vedeti ca politistul nu are voie sa treaca drept martor pe colegul sau tot politist, cautati ca este articol de lege si trebuia sa opreasca pe cineva de pe strada. Va puteti reprezenta singur in instanta si macar la final veti fi sti daca ati gresit sau nu. Sfatul meu: daca chiar ati gresit , mai bine fara permis prin iulie dar convins ca ati facut ce trebuia ,decat fara permis acum si sa lasati jigodiile astea sa isi faca de cap. Costuri de instanta aproape nesemnificative, pe langa timpul de a merge pana acolo si a cauta pe net modele de plangere pentru contestatie
Nu intra in discutie pietonii,nu erau treceri la nici o intersectie din aia.Stiu sigur.Doar m-au luat tare ca imi suspenda permisul 30 de zile pentru neacordare de prioritate.L-am rugat sa imi spuna macar cui nu am acordat,nimic.De asta sunt atat de indignat,nu stiu unde am gresit,ca pana la urma recunosteam si asta era,am gresit,platesc.Dar sa ma ia asa din nimic e nasol..serios..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate la trecerea de pietoni - amenda, plangere, proba testimoniala elena_the_one elena_the_one Buna ziua, as vrea si eu o lamurire. Ieri, in jurul orei 16.15, am fost oprita in trafic de catre un domn politist, anuntandu-ma ca nu am acordat prioritate ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare de prioritate John_2105 John_2105 Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile,motiv neacordare de prioritate pieton la trecere semaforizata. Politistul spune ca nu am dat prioritate pietonului ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv dcosmin2016 dcosmin2016 Am plecat de pe loc din fata blocului si cand am iesit in bulevardul mare, am pus telefonul la ureche. Atunci au venit in dreptul meu si mi-au facut semn sa ... (vezi toată discuția)