avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate la trecerea de pietoni - amenda, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate la trecerea de pietoni - amenda, plangere, proba testimoniala

Buna ziua, as vrea si eu o lamurire.
Ieri, in jurul orei 16.15, am fost oprita in trafic de catre un domn politist, anuntandu-ma ca nu am acordat prioritate pietonilor de pe trecerea de pietoni...si ca am cam mare viteza pe trecerea de pietoni (parerea personala). Trecerea de pietoni in cauza este situata pe un mare bulevard din Cluj Napoca, are 4 benzi, sens unic, este nemonitorizata.
Eu eram pe banda 2, in spatele unui logan rosu, orpit la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate pietonilor. Retin exact ca era o domnisoara imbracata cu o haina verde, ce deja depasise loganul si era in dreptul masinii de pe prima banda, iar o a doua domnisoara trecea prin fata lui. In momentul in care domnisoara a depasit masina respectiva, ambele indreptandu-se de la stanga la dreapta, masina din fata mea s-au pus in miscare, moment in care, asigurandu-ma ca banda 3 e libera, am semnalizat si am trecut pe banda 3.
La nici 30 de metri, apare un agent de politie, ce imi face semn sa trag stanga. Iar urmarea a fost previzibila. Am primit amenda si suspendarea permisului pe 30 de zile. Am refuzat semnarea procesului verbal. Si sunt indignata de ce loganul din fata mea a fost lasat sa plece.
Daca cumva pe trecerea de pietoni , pe partea dreapta ar mai fi fost alt pieton, masinile din fata ar fi stationat, asa ca , varianta ca ar fi fost pieton angajat in trecere, cade. Iar pe partea stanga, nu era niciun pieton. Daca ar fi fost monitorizata acea trecere de pietoni, totul ar fi fost mai usor. Daca gresesti, platesti! Insa acum a fost doar o presupunere. Si mai e ceva: in masina, in dreapta mea, era mama mea. Si vreau ca in momentul in care depun contestatie, sa o chem de martor.
Intrebarea mea e , pentru ca am tot auzit presupuneri si pareri, dar nimic clar: daca marturia mamei mele e valabila? Vreau ca acel domn politist sa imi dovedeasca, mie si mamei, ca el are dreptate.
Oricum se fac foarte multe abuzuri. Procesul verbal il completeaza stand in masina, ce e oprita pe partea dreapta a carosabilului, nu ai pe unde trece, pentru ca marcajul e departe. Nu ti se da voie sa iti citesti procesul verbal. Nu ti se aduce dovada clara cum ca ai gresit. Si pe langa toate, eram a 4 femeie orpita. Una doar ce pleca, in momentul in care eu am fost orpita, o alta doamna astepta sa isi semneze procesul verbal, o alta era pe partea dreapta cu colegul de munca a domnului politist..si eu.
Zi cu ghinion pentru femei.....atata timp cat avem de a face cu domni plini de zel, dar care nu pot sa iti dovedeasca faptul ca ai gresit. Mi-e rusine ca avem organe ale legii care se ascund sub o uniforma pentru a-si inabusi unele frustari. Iar daca nu iti convine, mi s-a spus clar: "Faceti contestatie!"
Va multumesc pentru ca ati avut rabdare sa cititi cele de mai sus.
Cel mai recent răspuns: elena_the_one , utilizator 11:59, 3 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva george._.george george._.george Buna ziua, Am fost oprit ieri de politie si amendat pentru ca nu m-am incadrat corespunzator (mai mult nu inteleg sa citesc din scrisul politistului si ... (vezi toată discuția)
Consider abuz decizia ag. de politie....... milanezzzul milanezzzul ........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care ... (vezi toată discuția)