avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sã procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sã procedez?

Am avut un chiriaş în apartamentul moştenit de la o rudă de a mea care l-a cumpărat în baza Legii 112. Prin hot.def.şi irev. imobilul a fost restituit, iar contractul de vânzare-cumpărare al mătuşii mele a fost anulat. Proprietarul nu are Decizia Primarului General de restituire şi nu este pus în posesie. Eu am voie să mă duc să schimb uşa apartamentului ptr.că persoana căreia i-am închiriat a plecat şi a lăsat luminile aprinse, iar mie nu-mi mai răspunde la nici un telefon pentru a-i cere cheile apartamentului. Cum trebuie să procedez în această situaţie?
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:09, 29 August 2010
Nu ati precizat prin ce act ati mostenit dvs. apartamentul.
De asemenea, precizati daca actul dvs de mostenire
a fost si el anulat sau nu?
Mergeti sa consultati un avocat pentru a se vedea si actele.
Apartamentul a fost dobândit prin testament, iar în baza acestuia s-a eliberat certificatul de moştenitor care nu a fost anulat. Doar contractul de vânzare-cumpărare al mătuşei mele a fost anulat. Vă mulţumesc mult!
Desigur ca puteti sa mergeti si sa inchideti luminile...inca aveti posesia imobilului.

Fiind inca proprietara, actul dvs nefiind anulat,
puteti schimba usa de la intrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare apartament RoxanaRAM RoxanaRAM Buna ziua! Care sunt actele necesare pentru a face vanzare-cumparare sau mostenire pentru un apartament? Intreb in contextul in care am o matusa de 82 de ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)
Punere în posesie apartament prin ordonanþã preºedenþialã. Marta Tot Marta Tot Un moştenitor are hotărâre def.şi irev. pentru retrocedarea unui imobil. Unul dintre ocupanţii unui apartament din imobil a moştenit apartamentul de la o ... (vezi toată discuția)