avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acident rutier

-in timpul ce rulam cu auto ,acesta derapand datorita faptului ca pe drum se afla poliei ,intrand intr-un sant ,iar in urma impactului a rezultat vatamarea fizica pasagerului din dreapta fata .Acesta nepurtand centura din doatarea auto . Doresc sa stiu daca are vro raspundere si in ce fel ma poate ajuta in instanta de judecata ?
Se poate dicuta despre o culpa comuna pe raspunderea civila.
Raspunderea penala va fi atrasa.
Având în vedere că autoturismul în care s-a aflat victima era dotat cu centuri de siguranţă, culpa revine victimei în producerea accidentului, întrucât acesta a încălcat prevederile din Codul rutier şi din Regulament care prevăd obligativitatea pasagerilor de a purta centurile de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice.
Dacă victima ar fi purtat centura de siguranţă, urmarilea ar fi fost altele.

Vorbim despre o culpa comuna . Ambii ati incalcat prevederile legale . Dvs nu ati adaptat viteza la conditiile de drum , iar pasagerul din dreapta nu a respectat obligatia p[ortului centurii de siguranta . In caz de neimpacare , veti raspunde penal , daca zilele de ingrijiri medicale sunt mai mari de 10 .
mai am o singura intrebare.Pasagerul car nu a purtat centura de siguranta nu a declarat in scris fata de organele de politie ca a purtat centura de siguranta .ce consecinte poate avea asupra sa aceste fapt.Cumva FALS IN DECLARATII. Expertiza dinamicii accidentului poate demonstra ca nu a purtat centura de siguranta ?Multumesc
Eu zic sa va impacati.
Cel mai rau iesiti dvs...
Ce a declarat se va aprecia de organe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier - purtarea centurii de siguranta Georgian2all Georgian2all Buna dimineata. Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: O tanara in varsta de 24 de ani a decedat in urma unui accident rutier, fiind pasagera ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - nelamuriri uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt victima unui accident rutier si am urmatoarele nelamuriri. Ma aflam pe locul din dreapta iar soferul meu mergea pe un drum prioritar. Din ... (vezi toată discuția)