-in timpul ce rulam cu auto ,acesta derapand datorita faptului ca pe drum se afla poliei ,intrand intr-un sant ,iar in urma impactului a rezultat vatamarea fizica pasagerului din dreapta fata .Acesta nepurtand centura din doatarea auto . Doresc sa stiu daca are vro raspundere si in ce fel ma poate ajuta in instanta de judecata ?
Având în vedere că autoturismul în care s-a aflat victima era dotat cu centuri de siguranţă, culpa revine victimei în producerea accidentului, întrucât acesta a încălcat prevederile din Codul rutier şi din Regulament care prevăd obligativitatea pasagerilor de a purta centurile de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice.
Dacă victima ar fi purtat centura de siguranţă, urmarilea ar fi fost altele.
Vorbim despre o culpa comuna . Ambii ati incalcat prevederile legale . Dvs nu ati adaptat viteza la conditiile de drum , iar pasagerul din dreapta nu a respectat obligatia p[ortului centurii de siguranta . In caz de neimpacare , veti raspunde penal , daca zilele de ingrijiri medicale sunt mai mari de 10 .
mai am o singura intrebare.Pasagerul car nu a purtat centura de siguranta nu a declarat in scris fata de organele de politie ca a purtat centura de siguranta .ce consecinte poate avea asupra sa aceste fapt.Cumva FALS IN DECLARATII. Expertiza dinamicii accidentului poate demonstra ca nu a purtat centura de siguranta ?Multumesc
Accident auto
ZachIonut
Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)