avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu o masina inscrisa pe o firma care este ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu o masina inscrisa pe o firma care este radiata

Buna ziua in luna Iunie am suferit un accident rutier, eu motociclist si cu o domnisoara care se afla la volanul unui autoturims care acuma am vazut ca la detinator este o firma care pe site la ministerul Justitiei la oficiul national al registrului comertului la acea firma scrie urmatoarele: Stare firma :- radiata : art.31 din L359/2004 , Data ultimei inregistrari la RC : 29.01.2007 . Intrebarea mea este : Mai are voie acea masina sa circule avand in vedere ca firma este radiata, sau este posibil ca acea masina sa circule avand in vedere ca pe talon este acea firma ca detinator??????????
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:33, 30 August 2010
Daca acel autoturism avea asigurare RCA eu zic sa nu va faceti probleme. Asigurarea este valabila chiar daca societatea respectiva a fost radiata. Asiguratorul este obligat sa acorde despagubiri. Conform unei decizii a CSA, asiguratorul raspunde pentru greselile, erorile prepusilor sau mandatarilor, avand (eventual) posibilitatea de regres.
Avea voie sa circule si asiguratorul RCA va despagubi pagubele produse de clientul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca magicd magicd Acum 2 ani conduceam autoturismul unui prieten si din cauza poleiului am scapat controlul si am deteriorat un stalp de electricitate. Eram singur in masina si ... (vezi toată discuția)
Legi noi = probleme noi timbrul de mediu LGLro LGLro Buna seara, [b]Poveste mea[/b]: Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un ... (vezi toată discuția)