avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA imobiliare, ce si cum trebuie platit?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA imobiliare, ce si cum trebuie platit?

Buna seara,

De cateva zile ma tot interesez in stanga si-n dreapta ce trebuie sa fac o data cu noile legi.
Am un PFA infiintat in iulie 2010, in domeniul imobiliarelor, am depus la infiintare o decizie de impunere venit pe anul in curs si anume: Venit:10.000 RON, Cheltuieli 5000, Profit 5000. Pentru profitul respectiv mi s-a calculat impozitul pe care trebuie sa-l platesc in septembrie, respectiv decembrie de 2x 400 RON.
Am contract de colaborare cu o agentie de imobiliare.
Am avut incasari pe iulie (acesta a fost si motivul pentru care am facut PFA-ul) de 12000 RON, iar pe august de aprox 1000 RON. (deci de 12x mai putin), iar pe septembrie urmeaza sa facturez pentru luna trecuta o factura de 0 lei pentru ca nu am avut nicio incasare.
Ma poate lamuri si pe mine careva ce anume trebuie sa platesc si cum, ba mai mult daca venitul meu nu e constant cum mi se calculeaza aceste taxe?
Ajutati-ma va rog cu o lamurire si un sfat des[re cum anume ar trebui procedat.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza profitul pe luna iulie pt a depune declaratiile??? mario_bostan64 mario_bostan64 Buna seara. Am o mare nelamurire cu privire la completarea declaratiilor pe care trebuie sa le depuna PFA -urile pina in data de 25 august #-o.Sunt PFA ,comert ... (vezi toată discuția)
Problema pfa fane25 fane25 Buna ziua, as avea o intrebare. Am infiintat pfa in luna martie, neplatitor de tva. In primele 2 saptamani de la infiintare am taiat 5 facturi., valoare ... (vezi toată discuția)
Cass pentru pfa cu norma fixa valscu valscu Buna ziua, Sunt nevoit de firma la care lucrez sa-mi fac PFA, ramanand si angajat cu norma intreaga. Am ales pentru PFA varianta cu norma fixa (sa zicem ca ... (vezi toată discuția)