Buna seara. Am o mare nelamurire cu privire la completarea declaratiilor pe care trebuie sa le depuna PFA -urile pina in data de 25 august #-o.Sunt PFA ,comert nealimentar,impozitare in sistem real.Va cer parerea deoarece am consultat 2 contabili si fiecare mi-au calculat diferit. Pe luna iulie am vanzari de 2000 ron venit brut, cheltuieli cu chria 400 ron,facturi furnizor n-am avut pe luna respectiva.Din 2000 scad 400=1600 ron profit. Celalalt contabil din 2000 ron a estimat( in functie de adaosul comercial) cati bani am dat pe marfa din stoc cca 1250 ron. Adica din 2000 ron vanzari scad 1250 ron cheltuieli estimate cu marfa=750 ron-400 chirie=350ron profit luna iulie .Acum va rog daca se poate sa-mi spuneti care dintre calcule este real.Cu care dintre ele sa ma duc sa completez declaratiile la CAS,CASS si somaj? Va multumesc frumos pt raspuns!
este o problema de conceptie gresita in sensul ca: veniturile si cheltuielile nu se estimeaza, ele trebuie sa fie certe sa iaba document legal , sa fie inregistrate in perioada la care se refera (adica luna respectiva), baza de calcul este simpla : am obtinut atata venit, am atatea cheltuieli in luna respectiva, diferenta rezulta profit sau pierdere, iar in caz ca este profit este baza de venit net impozabil ,respectiv baza de calcul pentru contributiile obligatorii;in concluzie prima varianta este corecta si nu cea de-a doua!
Si daca pe luna august am profit 100 ron (facturi furnizori care trebuiau platite in iulie,le-am platit in august) ?Inseamna ca platesc 16.5% din 100 ron pe luna august? si pe luna iulie 16.5% din 1600 ron ?Multumesc frumos pt raspunsuri.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.