avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii oug 58/2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

oug 58/2010

o persoana care obtine venituri din cedare folosinta teren(arenda) trebuie sa declare si plateasca contributii cas, somaj si cass conform oug 58/2010?
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 11:26, 30 August 2010
Potrivit art.1 alin.(2) lit.a din Normele metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale:
- veniturile din cedarea folosintei bunurilor nu constituie venituri de natura profesionala. Deci, pentru aceste venituri nu se platesc contributii individuale.
Dar in cazul in care nu realizeaza nici un alt venit, ci doar venituri din arenda, se plateste sanatatea conform Legii 95/2006, art.257, lit.e) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 58/2010 lazarica18 lazarica18 Am PFA din anul 2000 cu activitati comerciale, sunt pensionata la limita de varsta si pana acum nu am platit decat datoriile catre Ministerul de finante, cu ... (vezi toată discuția)
Cass- pentru venituri din inchirieri/pensionari mirceaione mirceaione pensionarii platesc cass(contrib.asig.sociale de sanatate) pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ? in codul fiscal nu am gasit nici o referire. (vezi toată discuția)