avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Returnarea in baza unei hotarari judecatoresti a taxei ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Returnarea in baza unei hotarari judecatoresti a taxei de poluare

Am inteles din partea unui vecin ca a reusit prin instanta sa-si recupereze banii platiti ca taxa de poluare la un autoturism cumparat de el din Germania . Oare este posibil acest lucru si daca stiti de astfel de precedente? Daca da, ce demersuri trebuie facute in acest sens si ce acte se depun la judecatorie. Multumesc anticipat.
Da, este posibil teoretic.Depinde din ce oras sunteti, sunt instante care admit astfel de actiuni si instante care nu admit.
Intai trebuie sa faceti o procedura prealabila cu ANAF-ul, respectiv sa faceti o cerere in care sa solicitati restituirea taxei conform chitantei ce o veti depune in copie. In 30 de zile veti primi un raspuns de la ei, negativ, iar la acest raspuns introduceti o actiune in instanta pe contencios administrativ prin care il contestati si cereti restituirea taxei si a dobanzii aferente.
Cel mai bine este sa consultati un avocat specializat pe astfel de actiuni.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa poluare sherifu19 sherifu19 Buna ziua sunt din jud.Mehedinti si as dori sa stiu daca imi pot recupera banii in cazul in care inmatriculez masina in romania ( as dori sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)