avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua...Am o cunostinta care si-a depus demisia in urma cu cateva zile dar problema ei este ca are deja un loc de munca si ar trebui sa inceapa de maine...Este obligata sa respecte acel termen de preaviz?Ce poate sa faca...angajatorul actual o ameninta ca o va actiona in instanta pt nerespectarea termenului de preaviz...Sfatul meu de la bun inceput a fost sa isi depuna demisia prin acordul partilor dar asta este fapta este consumata.In caz ca este obligata sa ramana cele 15 zile este obligata sa munceasca mai mult de 8 ore ?Ce ar putea sa faca angajatorul impotriva ei?Merci....
Cel mai recent răspuns: alina5ram , utilizator 11:34, 30 August 2010
Atata timp cat pe demisie angajatorul nu a specificat " Aprobat fara preaviz" sau "aprobat cu acordul partilor", trebuia sa respecte termenul de preaviz. In cazul in care, persoana in cauza, nu respecta termenul de preaviz, angajatorul ii poate face cercetare discipinara (absente nemotivate in perioada preavizului), si desfacerea contractului disciplinar. Angajatorul trebuie sa ii trimita convocarea la cercetare.
Trebuie sa respecte termenul de preaviz.
Nerespectarea acestor cerinte din partea angajatului atrage raspunderea disciplinara.
Angajatorul in perioada de preaviz nu ii poate schimba felul muncii sau durata de munca fata de cele din contractul de munca si fisa postului.
1. In perioada de preaviz trebuie sa se duca la serviciu unde va lucra timpul normal de 8 ore pe zi.
2. Poate sa lipseasca nemotivat daca nu vrea sa se mai duca. Angajatorul nu il poate da in judecata decat daca a facut o paguba unitatii.
multumesc problema e ca in cartea de munca are trecut 8 ore pe zi si 40 pe sapt dar ea lucreaza 12-16-sau chiar 24....parerea mea este ca trebuie sa lucreze doar 8 daca ramane...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)
Demisie crissty15 crissty15 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari in legatura cu \\" Demisie\\": eu mi-am gasit de lucru in alta parte si le-am spus angajatorilor ca vreau sa plec de la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)