avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Micul dictionar juridico-diabolic
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Micul dictionar juridico-diabolic

Motto: Omnis definitio periculosa est! (sper ca nu si pentru cel care o face!)

Daca domnul Bierce ar mai fi trait ... Eeeeeeh ... si nici eu nu ma simt prea bine :sorry:

Avocatura: Arta transformarii necazurilor altora in bani propri.

Femeie: O fiinta care-si inchipuie ca e pretentioasa si greu de multumit pentru ca nici un barbat nu incearca vreodata sa o multumeasca.

Barbat: Fiinta magnifica, dotata cu o formidabila tarie de caracter si o uriasa bunatate morala, calitati care-i permit sa suporte cu stoicism tot raul pe care il produce femeilor.

Casnicie: Stare paradisiaca din viata oricarui barbat "cool" in care acesta traieste bucuria de a afla ca s-ar putea sa fie la cateva divorturi si dublu pe atatea amante departare de moarte. 

Pledoarie: Zgomot neplacut produs de avocat in timpul in care judecatorii dezbat in spatele unui dosar planul weekend-ului urmator.

Jurisprudenta: Preferinta acordata unui obicei absurd in defavoarea unui rationament logic.

Politist: Aparator al legii care, din cauza stresului suportat, manifesta o puternica preferinta pentru fotbal, bere si ingrasare.

Sentinta civila: Modalitatea in care un judecator inlocuieste o neintelegere cu o nedreptate.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:53, 21 Septembrie 2011
"Ave Caesar morituri te salutant":

Avea Cezar in gradina muraturi si salata

"Vox unus,vox nullus":

Nula na nula

"In dubio,pro reo":

In dubiu ,spre mai rau

"Tertium non datur":

Unde-s doi(o pereche)al treilea nu are loc

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Dictionar

Dictionarul il tot faci
Si-l tot desfaci, refaci, prefaci,
E cartea care niciodata
N-a fost si nu e terminata
I.BERG

Sa-ncepem cu A

Cu aceste prepozitii latine s-au format numeroase expresii. Iata cateva mai raspandite:

- Ab Iove principium : Becali vesteste ca-si incepe cantecul sau de la .............
- Ab ove: Adrian Nastase - Sa le numarati ouale chinezilor!
- Ab urbe condita: U.C – Laptele si toate produsele lactate, Locul lui in diversele culturi ...
- Ad acta : fals in acte
- Ad libitum : Wall Street

" Mieux vaut tard que jamais" - e o constatare in care imi exprim punctul de vedere

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
ContSters82109, utilizator
Vade mecum= sa vedem Meca (lupta pentru atingera absolutului)
Verba docent, exempla trahunt= vorbele dicteaza, exemplele tradeaza
Vincit omnia veritas= (uneori) adevarul invinge omenia
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
ContSters146828, utilizator
Alcoolic - persoana care bea mai mult decat prevede legea;

Alibi - dovada infractorului ca nu a fost de fatza cand s-a produs infractiunea de care este acuzat.
Alcoolic:
O sugativa,dar nu pentru orice lichid,ci doar pentru cele cu grade.

Moralitate:
Un pachet de reguli si legi nescrise sau scrise,facut sa fie respectat doar de cei fara dare de mana

Anonimi:
Un grup de oameni "onesti" care ii reclama pe cei care nu sunt aidoma lor

Alte discuții în legătură

Tel comun themis themis Îmi exprim mulţumirea pentru promptitudinea cu care cei care administreaza acest site au răspuns solicitării de a deschide o secţiune de epigrame, cerere ... (vezi toată discuția)
Anul nou 2012 Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR [b]Pentru Herra_:[/b] Finei mele ii urez Ca macar in Noul An Sa nu-i lipseasca nimic! Dar sa n-aiba nici un \"ban\". (vezi toată discuția)
In pasi :) de rapp Herra_ Herra_ Muzica,...sau melodiile, sau cum sa spun ca sa ma intelegeti?! Versurile ...cred ca versurile... ma \\\\\\\\\\\\"incanta\\\\\\\\\\\\": ..Asadar, cine vrea sa ... (vezi toată discuția)