avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Micul dictionar juridico-diabolic
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Micul dictionar juridico-diabolic

Motto: Omnis definitio periculosa est! (sper ca nu si pentru cel care o face!)

Daca domnul Bierce ar mai fi trait ... Eeeeeeh ... si nici eu nu ma simt prea bine :sorry:

Avocatura: Arta transformarii necazurilor altora in bani propri.

Femeie: O fiinta care-si inchipuie ca e pretentioasa si greu de multumit pentru ca nici un barbat nu incearca vreodata sa o multumeasca.

Barbat: Fiinta magnifica, dotata cu o formidabila tarie de caracter si o uriasa bunatate morala, calitati care-i permit sa suporte cu stoicism tot raul pe care il produce femeilor.

Casnicie: Stare paradisiaca din viata oricarui barbat "cool" in care acesta traieste bucuria de a afla ca s-ar putea sa fie la cateva divorturi si dublu pe atatea amante departare de moarte. 

Pledoarie: Zgomot neplacut produs de avocat in timpul in care judecatorii dezbat in spatele unui dosar planul weekend-ului urmator.

Jurisprudenta: Preferinta acordata unui obicei absurd in defavoarea unui rationament logic.

Politist: Aparator al legii care, din cauza stresului suportat, manifesta o puternica preferinta pentru fotbal, bere si ingrasare.

Sentinta civila: Modalitatea in care un judecator inlocuieste o neintelegere cu o nedreptate.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:53, 21 Septembrie 2011
"In ziua de azi efortul intelectual depus pentru a stabili valoarea impozitului este mai mare decat efortul intelectual depus pentru obtinerea venitului." - Alfred E. Neuman

Consultant fiscal: Persoana care te invata cum sa-ti faci calculele in asa fel incat sa redirectionezi acea suma de bani exact :P...catre el...

A pleda: Procedeul de a tine o expunere, astfel incat nimeni sa nu se prinda ...ca indrugi=D>
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters109653, utilizator
Vad ca fac dinastea cum face gaina oua ...

Parat: Persoana care-si inchipuie ca va castiga procesul civil printr-o metoda magica care consta in canalizarea intregii sale uri si a tuturor energiilor sale negative inspre avocatul reclamantului.
Suspendarea executarii pedepsei: Masura care tine de politica penala si prin care o persoana, numita condamnat, executa o pedeapsa, numita inchisoare, fara ca prin aceasta sa-i fie rapite farmecul si bucuria vietii infractionale.

:offtopic: ... presupunand ca exista ceva offtopic aici ...
Hey! Ale mele sunt cat de cat originale ... haideti, puneti-va mintea la treaba!
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Chitanta-Act de recunostinta

Consimtamant-cedare cu...demnitate

Testament-Piesa intr-un act

Jurat: Cetățean (de buna credinta) ales să participe la soluționarea unor procese în instanța judecătorească, care, in cazul in care solutia data de instanta este contrara principiilor lui, va judeca instanta ca fiind de rea credinta....

Intrebare:Unitate sintactică , formată din mai multe cuvinte sau dintr-o locuțiune, constituind o parte a unei propoziții sau a unei fraze, formulata in asa fel incat martorul sa raspunda exact asa cum si-a dorit avocatul...

*mi-am bagat codita...parca spuneai ceva de "diabolic":D

:coffee:
Partaj & incredintare (intre soti): Operație de împărțire a bunurilor (...), in urma careia ea pleaca cu toti copiii si cu toata averea, iar el...cu sufletul (frant) si cu amanta...

:coffee:

Alte discuții în legătură

Tel comun themis themis Îmi exprim mulţumirea pentru promptitudinea cu care cei care administreaza acest site au răspuns solicitării de a deschide o secţiune de epigrame, cerere ... (vezi toată discuția)
Anul nou 2012 Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR [b]Pentru Herra_:[/b] Finei mele ii urez Ca macar in Noul An Sa nu-i lipseasca nimic! Dar sa n-aiba nici un \"ban\". (vezi toată discuția)
In pasi :) de rapp Herra_ Herra_ Muzica,...sau melodiile, sau cum sa spun ca sa ma intelegeti?! Versurile ...cred ca versurile... ma \\\\\\\\\\\\"incanta\\\\\\\\\\\\": ..Asadar, cine vrea sa ... (vezi toată discuția)