avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate nedisputata in partaj Cine are drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate nedisputata in partaj Cine are drept de proprietate

Vreau sa cumpar un imobil.Situatia este urmatoarea, proprietarul a obtinut locuinta prin cumparare in timpul casatoriei de la parintii lui. Dupa 7 ani de la cumparare a divortat.In timpul procesului de partaj nu a fost adusa in discutie aceasta proprietate sotia considerand ca este de drept a sotului. Nicaieri in actele de partaj nu apare vreo mentiune a acestei proprietati. Poate vinde sotul, aceasta proprietate de unul singur sau trebuie si incuvintarea fostei sotii sau a mostenitorilor legali(copii). Daca trebuie...se poate face printr-o declaratie notariala ceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:26, 31 August 2010
sotul nu poate vinde singur apartamentul, acesta fiind bun comun cu fosta sotie, deci e nevoie si de acceptul acesteia; se poate si in fata notarului, daca fosta sotie accepta uacest lucru.
avocat Cristina Popescu
Poate opera uzucapiunea de la 10 la 20 ani in acest caz daca divortul si partajul a fost pronuntat in 1988? In aceasta situatie daca sotul a fost cel care a avut drept de folosinta si a imbunatatit si intretinut imobilul de la acea data poate devenii astfel unic proprietar? Problema este ca nu se mai stie nimik de sotie din 1990, nici adresa nici daca mai este in tara...cum pot face partajul ?
In instanta.
Imi poti explica care este procedura? Adik ce trebuie si unde trebuie sa se adreseze pentru a demara actiunea? Si cam cat dureaza( maxim )?Omul nu mai are 20 de ani si este si destul de bolnav,noi i-am dat deja niste bani si nu am vrea sa ii pierdem...Ne-am trezit cu problema asta cand am vrut sa facem un antecontract de vanzare-cumparare!
Daca e inaintat in varsta, pana la finalizarea procesului, sa va faca un testament.
Procesul poate fi lung, depinde in ce localitate se judeca, de ex. in Bucuresti se dau termene in instanta aprilie 2011, deci va dati seama...
Angajati-i un avocat care va sti ce sa faca. De principiu face o cerere de chemare in judecata a fostei sotii, pe baza hotararii de divort si cu actele bunurilor nepartajate ( imobilul) adresata judecatoriei unde s-a judecat si divortul.

Alte discuții în legătură

Partaj neefectuat dupa divort consecinte adg adg am divortat in urma cu 10 ani si nu am efectuat partajul, timp in care sotul a locuit efectiv in casa.Acum ,dupa 10 ani isi cere dreptul de proprietar pe toata ... (vezi toată discuția)
Divort fmaria fmaria Buna ziua,am si eu cateva intrebari legate de bunurile care imi revin mie si copiilor dupa incheierea divortului. -terenul pe care se afla casa este pe ... (vezi toată discuția)