avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate nedisputata in partaj Cine are drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate nedisputata in partaj Cine are drept de proprietate

Vreau sa cumpar un imobil.Situatia este urmatoarea, proprietarul a obtinut locuinta prin cumparare in timpul casatoriei de la parintii lui. Dupa 7 ani de la cumparare a divortat.In timpul procesului de partaj nu a fost adusa in discutie aceasta proprietate sotia considerand ca este de drept a sotului. Nicaieri in actele de partaj nu apare vreo mentiune a acestei proprietati. Poate vinde sotul, aceasta proprietate de unul singur sau trebuie si incuvintarea fostei sotii sau a mostenitorilor legali(copii). Daca trebuie...se poate face printr-o declaratie notariala ceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:26, 31 August 2010
proprietari ai casei sunt amandoi daca nu s-a facut partajul asupra bunului imobil.
Divortul si partajul s-a judecat la Calarasi.Sotul locuieste la 25 km de oras...banuiesc ca aici se va deschide procesul. Dar inca o data intreb...putem face apel la uzucapiunea de 10-20 ani...mai nou am aflat ca la momentul cumpararii imobilului sotii erau despartiti in fapt iar sotia nu a avut cunostinta de aceasta proprietate si de aceea nu s-a partajat.Mama sotului a contiuat sa locuiasca aici pana la moartea sa in 1989 adik la un an de la divortul sotilor.De la acest moment sotul a fost singurul care s-a ocupar de intretinerea,imbunatatirea locuintei.
Va multumesc din suflet pentru sfaturi!
ca sa uzucapez pe 10-20 se pp sa ai un just titlu putativ.
nu este cazul.
trebuie sa se partajeze sau sa vina amandoi la vanzare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj neefectuat dupa divort consecinte adg adg am divortat in urma cu 10 ani si nu am efectuat partajul, timp in care sotul a locuit efectiv in casa.Acum ,dupa 10 ani isi cere dreptul de proprietar pe toata ... (vezi toată discuția)
Divort fmaria fmaria Buna ziua,am si eu cateva intrebari legate de bunurile care imi revin mie si copiilor dupa incheierea divortului. -terenul pe care se afla casa este pe ... (vezi toată discuția)