Buna ziua,
In luna decembrie 2009 am inregistrat in gestiune obiecte de inventar la pretul de achizitie si le-am dat si in consum.In ianuarie 2010 firma si-a intrerupt activitatea iar administratorul doreste sa vanda respectivele obiectele de inventar. La ce pret le poate vinde si care sunt inregistrarile contabile ?
Va multumesc
referitor la inregistrarile scrise mai sus.
Trebuie studiat daca societatea in cauza are in obiectul de activitate comert cu ridicata/amanuntul dupa caz de asemenea produse. In caz contrar societatea este pasibila de confiscarea veniturilor pentru incalcarea codurilor caen.
In cazul in care nu are prevazut in Actul de Constituire tipul de activitate ( CAEN ) recomad ca inregistrarile sa fie facute astfel:
603=303 - deja inregistrat in decembrie - sa nu se storneze
461=%
7583
4427
Referitor la pretul de vanzare se poate constitui o comisie care sa decida valoarea recuperabila a obiectelor de inventar.
Tinand cont de faptul ca societea a consumat si a folosit obiectele de inventar respective, ele pot fi valorificare la valoarea de piata/inlocuire/transfer.
revin si cu mentiunea:
Daca societatea are asociat unic care este si administrator sa faca o Decizie de aprobare a vanzarii obiectelor de inventar. Daca societatea are mai multi asociati sa faca o Hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor prin care sa aprobe valorificarea obiectelor de inventar.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.