avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... vanzare obiecte de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

vanzare obiecte de inventar

Buna ziua,
In luna decembrie 2009 am inregistrat in gestiune obiecte de inventar la pretul de achizitie si le-am dat si in consum.In ianuarie 2010 firma si-a intrerupt activitatea iar administratorul doreste sa vanda respectivele obiectele de inventar. La ce pret le poate vinde si care sunt inregistrarile contabile ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: magda2009 , utilizator 13:08, 1 Septembrie 2010
- 603= - 303
iar pentru vanzare:
371=303
4111=707
607=371 pentru descarcarea de gestiune
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters123067, utilizator
referitor la inregistrarile scrise mai sus.
Trebuie studiat daca societatea in cauza are in obiectul de activitate comert cu ridicata/amanuntul dupa caz de asemenea produse. In caz contrar societatea este pasibila de confiscarea veniturilor pentru incalcarea codurilor caen.
In cazul in care nu are prevazut in Actul de Constituire tipul de activitate ( CAEN ) recomad ca inregistrarile sa fie facute astfel:

603=303 - deja inregistrat in decembrie - sa nu se storneze
461=%
7583
4427

Referitor la pretul de vanzare se poate constitui o comisie care sa decida valoarea recuperabila a obiectelor de inventar.
Tinand cont de faptul ca societea a consumat si a folosit obiectele de inventar respective, ele pot fi valorificare la valoarea de piata/inlocuire/transfer.
revin si cu mentiunea:
Daca societatea are asociat unic care este si administrator sa faca o Decizie de aprobare a vanzarii obiectelor de inventar. Daca societatea are mai multi asociati sa faca o Hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor prin care sa aprobe valorificarea obiectelor de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect inventar costicul costicul Vreau sa vand niste obiecte de inventar pe care, la vremea respectiva, le-am dat in consum. Ce trebuie sa fac si cum inregistrez vanzarea lor? (vezi toată discuția)
Monografie contabila descarcare gestiune marfa, la o societate in lichidare marcelaxx marcelaxx o societate in lichidare are stoc de marfa. Ce se intampla cu marfa? Cum se fac inregistrarile in balanta la conturile 371, 378, 4428? (vezi toată discuția)
Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)