avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Obiect inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Obiect inventar

Vreau sa vand niste obiecte de inventar pe care, la vremea respectiva, le-am dat in consum. Ce trebuie sa fac si cum inregistrez vanzarea lor?
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 17:06, 21 Ianuarie 2013
??????????
in opinia mea :
603=303cu suma in rosu evidentiata in contul 8035(stocuri de natura obiectelor de inventar in folosinta) pentru obiectele respective

trecerea in marfa:
371=303
si 371=378 (daca aplicati adaos )
371=4428
si concomitent in credit 8035 scoaterea din folosinta

vanzarea :
411=707/4427

descarcarea de gestiune:
607=371; 378=371; 4428=371
Pretul de vanzare poate fi mai mic decat ce initial? 603=303 in rosu cu suma initiala?
????????????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face descarcarea gestiunii? analici analici Buna ziua Va rog care sunt notele contabile pentru descarcarea gestiunii?Va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare materie prima si ob inventar bizica bizica va rog sa ma ajutati cum sa inregistrez: - vanzare materie prima (tabla aflata in stoc 301) la fier vechi(pe fact de vanzare am trecut deseu otel) - vanzare ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul Cum se descarca din gestiune , in cazul comertului cu amanuntul , marfa deteriorata sau lipsa la inventar? La fel ca si marfa vanduta ? (vezi toată discuția)