avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Privind declaratia de venit ce trebuie depusa la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Privind declaratia de venit ce trebuie depusa la casele de asigurari de sanatate

Sunt din Constanta si am fost pana acum de 2 ori la casa de asigurari de sanatate a judetului Contanta sa depun declaratia de venit corespunzatoare lunii iulie si nu vor sa o primeasca. Mi se spune ca trebuia mai intai sa depun contributia aferenta ultimilor 5 ani calculata pe salariul minim si nu pe venitul pe care l-am realizat ca p.f.a.
Ma pot obliga sa platesc contributia retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Bravos , utilizator 16:18, 5 Septembrie 2010
La Casa de sanatate nu se depune declaratie in baza OUG nr. 58/2010. Se aplica prevederile Legii sanatatii nr 95/2006 si Ordinului CNAS nr 617/2007.
Lg 95/2006, art. 257 (2) prevede:
,,Contributia se stabileste sub forma unei cote de 5,5%care se aplica asupra
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar,,
Se poate urmari si incasa retroactiv contributia aferenta ultimilor 5 ani calculata pe baza salariul minim si nu pe baza venitului realizat ca PFA.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
George David, Contabil
Dar eu sincer nu pot intelege cum poate casa de asigurari de sanatate sa-mi calculeze contributia la salariul minim brut cand eu nici nu am castigat cati bani imi cer ei. In plus eu nu am facut contract cu ei, nu vreau sa fiu asigurat.
Buna seara.:vishenka:Ai PFA din 2005? Ai functionat permanent sau de sezon?Eu sunt din Mangalia,am functionat numai de sezon,trei luni pe an si tot mi-a calculat din urma:-/.Daca ai functionat permanent ai de plata cu tot anul in curs,cca 3000ron.Penalitatile dubleaza suma :stunned:.Poti esalona plata,nu-ti cere toti banii gramada,poti sa-i dai in rate.Esti obligat prin lege n-ai ce face :(( nici eu n-am stiut ca trebuie platita sanatatea si pensia,acum am o gramada bani de dat din urma #-o.Iti poate calcula si la venitul net daca te duci cu declaratiile de impunere 250,260,Bafta!!!
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
mariana edimari, utilizator
Da am lucrat permanent dar venitu il realizez ocazional.
N-am auzit de dclaratiile de impunere 250, 260. Daca m-ati putea indruma as fi recunoscator.
Declaratiile respective reprezinta:
250 Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice (OPANAF 1815/2008);
260 Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de impozit (OMEF 2371/2007).

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pt 2012 de la cnas zensunnit zensunnit Buna Scurt si la obiect,pt ca forumul asta e dinamic tare:) Am primit acum,iulie 2012,o decizie de impunere de la CNAS pt 2010 desi nu am avut venituri decat ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)