avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Privind declaratia de venit ce trebuie depusa la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Privind declaratia de venit ce trebuie depusa la casele de asigurari de sanatate

Sunt din Constanta si am fost pana acum de 2 ori la casa de asigurari de sanatate a judetului Contanta sa depun declaratia de venit corespunzatoare lunii iulie si nu vor sa o primeasca. Mi se spune ca trebuia mai intai sa depun contributia aferenta ultimilor 5 ani calculata pe salariul minim si nu pe venitul pe care l-am realizat ca p.f.a.
Ma pot obliga sa platesc contributia retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Bravos , utilizator 16:18, 5 Septembrie 2010
5,5x600=33 lunar.Suma e foarte posibil sa fie calculata corect.Sau e pe acolo pe undeva.Vei plati cel putin dublul contributiei.Cunosc cazuri care au platit sume mult, mult mai mari pe ultimii 5 ani.
Sa-ti dau un exemplu "babesc"desi nu are nici o legatura cu baza de calcul, caci depinde de mai multi factori, ia in calcul 1 milion pe luna.
Am platit si eu pentru 6 luni la care nu aveam continuitate pe cartea de munca, 6 milioane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pt 2012 de la cnas zensunnit zensunnit Buna Scurt si la obiect,pt ca forumul asta e dinamic tare:) Am primit acum,iulie 2012,o decizie de impunere de la CNAS pt 2010 desi nu am avut venituri decat ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)