avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Fara venit realizat in iulie, dar PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Fara venit realizat in iulie, dar PFA cu norma de venit

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea dilema: sunt PFA cu norma de venit si conforme celor spuse de cei de la Casa Nationala de Pensii:

"În cazul normei de venit, se va completa cu venitul determinat pe bază de norme anuale de venit, conform prevederilor Codului Fiscal.
- În cazul în care s-a bifat rubrica “lunar” din declaraţia de asigurare şi asiguratul îşi determină venitul pe bază de norme anuale de venit, pentru completarea rubricii “Total venit net realizat” se va împărţi venitul determinat pe baza normei anuale de venit la 12 luni, rezultatul obţinut fiind înscris în această rubrică."
dar tot ei spun: "Dacă, de exemplu, în luna iulie 2010 persoana nu a realizat venituri nete, nu va depune nici declaraţia de asigurare, nici notificarea."
In concluzie: eu PFA cu norma de venit si fara venituri realizate in luna iulie, trebuie sau nu sa depun acum declaratie ?
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 08:28, 1 Septembrie 2010
Da, trebuie sa depuneti declaratie. In cazul FPA norma de venit, venitul net e chiar norma. deci dumneavoastra ati realizat venituri(norma/12) - teoretic. Nu are nici o importanta ca ati incasat sau nu bani efectiv.
Si voi depune aceasta declaratie luna de luna?
Nu, doar o data la inceput.
Si va mai trebui depusa daca se modifica norma.
Foarte corecte raspunsurile lui grandanat.Sunt in aceeasi situatie, PFA la norma, si dupa ce m-am interesat peste tot am procedat exact cum ti s-a spus mai sus.
Noi la norma de venit, platim impozite chiar daca avem incasari sau nu, intrucat venitul nostru net, ne convine sau nu, este cel din decizia de venit.Doar eliberarea unei noi decizii ne va afecta.
In rest, incasam mai mult sau deloc, avem de plata aceleasi taxe si impozite conform venitului net din decizie.Tocmai asta e secretul normei de venit.
&Bravos
1. In cazul in care norma de venit este 6 000 RON/an , voi plati contributiile la limita minima , adica 7200 RON/an?
2. Ce se intampla cu asigurarile de sanatate pentru care am deja suma de platit pe trimestrul III , conform vechiului calcul: 31,3% din suma asigurata stabilita de catre PFA? Platesc diferenta pana la procentul de 10,5% calculat la norma de venit?
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)
Modificari pfa norma de venit mihai_cu mihai_cu Buna ziua, Eu sunt PFA la norma de venit din februarie si muncesc in strainatate! Cum sunt departe de toata nebuneala asta de pe la noi, nu am urmarit exact ... (vezi toată discuția)
Cas pentru pfa camicami camicami Cum se aplica prin alte judete OG.58,referitor la plata contributiei la CAS pentru PFA? Doresc si alte informatii, deoarece ,de la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)