avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... situatie speciala de aplicare a og59/2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

situatie speciala de aplicare a og59/2010

buna ziua!Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Am o locuinta proprietate personala din 1994.In 1998 am mostenit o locuinta la
care mi-am si facut adresa de domiciliu.
Conform og59/2010 proprietatile dobandite prin mostenire nu sunt impozitate suplimentar.In cazul meu ptr ca am optat sa locuiesc la proprietatea mostenita se
cheama ca am doua proprietati si se va calcula impozit majorat??
Cel mai recent răspuns: r_1969 , utilizator 21:20, 4 Septembrie 2010
Imobilul de la adresa de domiciliul se considera ca fiind prima proprietate, celelalte proprietati sunt cosiderate ca fiind proprietate 2,3, s.a.m.d., in ordinea datei dobandirii lor. Exceptie fac imobilele care nu sunt la adresa de domiciliu, dar sunt mostenite. Daca nu ati fi schimbat adresa de domiciliu, nu ati fi platit impozit suplimentar, asa conform legii, a daua proprietate este considerata cea din 1994 si deci se impoziteaza suplimentar.
Multumesc pentru raspuns.Asa au interpretat si cei de la finante,desi nu mi se
pare corect.Nu ma poate conditiona cineva unde vreau sa locuiesc.Sa se tina cont de modul de dobandire al locuintelor.Daca imi schimb domiciliul ,nu am impozit suplimentar desi am aceleasi proprietati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Despre impozitul imobiliar mariamagdalena mariamagdalena In perspectiva schimbarii taxelor de impozitare a imobilelor, am o intrebare. Sunt casatorita, am avut un apartament in orasul Iasi impreuna cu sotul meu, ... (vezi toată discuția)
Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate mariamagdalena mariamagdalena Buna ziua. As dori o explicatie suplimentara legata de subiectul de mai sus. Recent, i-am cedat fiicei mele prin donatie [b]in nume propriu[/b] 2 garsoniere. ... (vezi toată discuția)