avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acord privind mutarea definitiva in alt serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acord privind mutarea definitiva in alt serviciu

Buna ziua . As vrea sa va intreb daca este legal sa mi se solicite acordul scris in ceea ce priveste mutarea definitiva in cadrul altui compartiment din institutia la care lucrez , mutare ..."cf art. 87, alin1, lt d si art 91 alin 2 din Legea 188/1999". ?.. In caz de neacceptare se mentioneaza in adresa pe acre am primt o spre semnare ca se va dispune eliberarea mea din functia publica cf art 99, alin 1, lit b si alin 5 din legea 188/1999 privind Statutul funct publici. Mentionez ca la momentul actual, ma aflu in concediu ptr cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ( copilul are acum 1 an si 2 luni), si am contractul de munca suspendat. Nu vad cum ma obliga sa semnez o hartie cat timp ma aflu in concediu. Mentionez ca, compartimentul in care lucram se desfiinteaza incepand cu 1 oct si se comaseaza cu un alt serviciu, iar personalul se preaia automat din cate stiam eu. Va multumesc ptr raspunsurile date si sprijinul acordat.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
evelineconstantin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:18, 30 August 2010
Este legal...:((
Art. 96
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.
Banuiesc ca institutia vrea sa isi aranjeze acuma organigrama si sa stie pe ce oameni conteaza pentru posturile ramase, de aceea v-a solicitat acordul chiar si in situatia suspendarii raportului de serviciu.
Atata timp cat ramaneti pe aceeasi functie si aceleasi drepturi salariale, depinde de dvs. daca mai vreti acest loc de munca sau nu, in caz contrar, la incetarea suspendarii raportului de serviciu, institutia urmeaza sa va elibereze din functie potrivit textelor mentionate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea functionarului public denissa_mar denissa_mar Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sunt functionar public si sunt insarcinata in luna a 5-a. Din luna mai as putea sa intru legal ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului Justitiarul71 Justitiarul71 Pe perioada concediului de crestere a copilului institutia poate dispune restructurarea postului functionarului sau mutarea definitiva cu post cu tot ... (vezi toată discuția)
Modificarea raportului de serviciu in timpul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani simonabucur simonabucur As dori sa intreb care este procedura in cazul in care o persoana este suspendata din functie la initiativa acesteia, pentru cresterea copilului pana la doi ... (vezi toată discuția)