avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Modificarea raportului de serviciu in timpul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Modificarea raportului de serviciu in timpul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani

As dori sa intreb care este procedura in cazul in care o persoana este suspendata din functie la initiativa acesteia, pentru cresterea copilului pana la doi ani, fiind incadrata intr-un anumit compartiment si este pusa in situatia de a-si relua activitatea in baza aceluiasi raport de serviciu, dar la un alt compartiment (mentionandu-i-se faptul ca, desi i-a fost modificat raportul de serviciu, prin mutare - fara acordul ei, nu se stie cum isi va desfasura activitatea in continuare, deoarece nu corespunde noului post, neavand studii in domeniu). Mentionez ca postul a fost mutat cu totul nemaiexistand un post vacant la compartimentul unde functionarul isi desfasura activitatea anterior suspendarii. As dori un raspuns urgent !!!!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
simonabucur, utilizator
Cel mai recent răspuns: simonabucur , utilizator 20:35, 24 Iulie 2011
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei, potrivit alin.7 al art.10 din Legea nr.202/2002.
acest lucru fiind valabil, probabil, in cazul societatilor private care au contracte de munca. In cazul functionarului public, conform prevederilor Legii nr. 188/1999 - Statutul functionarilor publici (r2), art..36 : "in perioada concediilor de boala, a concediilor de maternitate si a celor pentru cresterea si ingrijirea copiilor, raporturile de serviciu nu pot inceta si nu pot fi modificate decat din initiativa functionarului public in cauza".
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
simonabucur, utilizator
1. art.96 alin.3 teza a II-a din Legea nr.188/1999 prevede ca, pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.

2. art. 117 din acelasi act normativ dispune ca, dispoziţiile legii se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.
Asadar, dreptul prevazut la art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 il are si functionarul public.

3. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public.
dar, este normal sa fie mutat in cadrul unui compartiment in care pentru indeplinirea atributiilor i se cer alte studii decat cele pe care le avea inainte de suspendare, incercand sa i se sublinieze faptul ca daca nu are studii, urmatorul pas este incetarea raportului de serviciu pentru ca nu-si poate desfasura activitatea?
de vreme ce nu v-ati dat acordul pentru modificarea raportului de serviciu, acea mutare, este lovita de nulitate absoluta, si va sfatuiesc sa actionati in instanta institutia. :)

Alte discuții în legătură

Mutare temporara unroman unroman mutarea temporara in alt compartiment in cadru aceleasi institutii se poate face daca in cadrul acelui compartiment nu exista o functie vacanta sau temporar ... (vezi toată discuția)
Mutare dintr-un compartiment in altul Justitiarul711 Justitiarul711 Se poate afectua mutarea unui functionar contractual dintr-un compartiment in altul, cu post cu tot, doar prin dispozitie de mutare eliberata de primar, sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie mutare definitiva functionari publici flori270 flori270 Buna ziua! Am si eu o intrebare! Care este calea legala pe care urmeaza sa o parcurg pentru a contesta un act administrativ emis de conducatorul institutiei ... (vezi toată discuția)