flori270 a scris:
In speta cazul este urmatorul: un functionar public din serviciul pe care il coordonez a facut o cerere prin care solicita mutarea definitiva in cadrul altui compartiment fara sa motiveze cauzele pentru care solicita mutarea,. Conducatorul institutiei este de acord cu cererea de mutare, fara sa solicite motivele si emite actul administrativ de modificare a raportului de serviciu.
legea nr. 188/1999
"ART. 91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a)
când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public.
În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b)
la solicitarea justificată a funcţionarului public,
cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale."
cele doua conditii, sunt deja date: in speta, acceptul scris al fct public, si decizia conducatorului autoritatii publice.
Chiar si asa, conform legii nr. 554/2004, "Orice persoană care se consideră vătămată
într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi
persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim [/b]printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept."
dumneavoastra, pe unde va regasiti aici? :)