avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa cat timp se plateste ajutorul pentru tinerii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa cat timp se plateste ajutorul pentru tinerii casatoriti?

buna seara.sint mama unei mirese .casatorite in ianuare 2010,iar atunci la starea civila si-au depus dosarul (ea si sotul ei),pentru ajutorul acordat tinerilor casatoriti (cel ce 200 de euro)iar azi ,sintem in 30 august si ei nu au primit acei bani.Unde as putea sa ma interesez de ce ei nu beneficiaza de acei bani?Precizez ca casatoria a avut loc in primaria orasului SALISTEA DE SUS MARAMURES iar primarul de acolo nu le da nici o explicatie,decit ca acei'' bani nu au venit''.De unde trebuie sa vina ?
Cel mai recent răspuns: aura_me2003 , utilizator 20:55, 30 August 2010
Acel ajutor la constituirea familiei in care fiecare dintre soti se afla la prima casatorie in valoare de 200 Euro se acorda in baza legii 396/2006.
Acea lege a fost abrogata de la 01.iulie 2010 prin vestita LEGE BOC.
Daca nu ati primit banii pana acuma, deja de acum nici o sansa.
Acei bani proveneau din transferurile de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
Marcel Mihalache, Avocat
bun, asta stiam ,dar...ei au avut casatoria inainte de abrogarea legi ,deci de drept trebuie sa beneficieze de acei bani...si daca socotim la data abrogari legi ei aveau deja citeva luni de casatorie si..ar fi trebuit sa si primeasca acei bani (dupa cum spune legea''60 de zile'')

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor prima casatorie cosmin102128 cosmin102128 Stie cineva daca se mai i-a ajutorul de la primarie pentru casatorie,cel de 200 de EURO? (vezi toată discuția)
Aplicare lege 396/2006 - acordare 200 euro tineri casatoriti kyky_micky kyky_micky Buna ziua, Daca unul dintre tineri a mai fost casatorit, a divortat si se recasatoreste cu cineva care nu a mai fost casatorit (cel divortat nu a beneficiat ... (vezi toată discuția)
Acordarea sumei de 200 euro prima casatorie lupascu lupascu Buna ziua, Sunt la prima casatorie eu si sotul meu, si as dori sa stiu dupa ce termen ne sosesc cei 200 euro pe care ii beneficiem,mentionez ca am depus ... (vezi toată discuția)