avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la mostenire

Buna ziua,

Parintii mei sunt divortati, tatal meu este recasatorit. Nu are alti copii, in afara de o sora mai mare de-a mea, dar a crescut fiica sotiei din a doua casatorie. Cum pot sa aflu daca i-a trecut pe numele ei (a fiicei sotiei, care este maritata) sau a sotului ei un apartament, si ce pot sa mai fac daca a facut acest lucru? Sper sa se inteleaga pt ca e complicat...:(
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:07, 29 Octombrie 2007
Se intelege cu greu. Poti face demersuri dupa decesul tatalui, nu acum. E proprietatea unui om, nu te poti interesa de ea asa, fara un temei. Dupa deces il poti declara ca facand parte din masa succesorala si cere raportul donatiei (sau ataca vanzarea, in functie de caz).
E important si daca fiica aceea a fost ori va fi adoptata de tatal tau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters147225 ContSters147225 Am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui natural in situatia in care acesta mai are o fiica cu sotia actuala ? Fiica - sora mea vitrega - este ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare apartament allem allem Buna ziua, Am s ieu rugaminta sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Cum pot ataca contractul de vanzare cumparare pe care tatal meu facut. Este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Moştenire Mirel Zamfir Mirel Zamfir Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu urmaroarea situatie legata de mostenire. Mama a fost adoptata la varsta de 2 ani. Ulterior, parintii ei adoptivi au ... (vezi toată discuția)