avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... contestatie decizie respingere proiect
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

contestatie decizie respingere proiect

Am o rugaminte.. in cazul in care se doreste contestarea deciziei de respingere de co-finantare a unui proiect, care ar fi procedura de urmat. Este vorba de un proiect depus in cadrul POSCCE si in fara faptului ca in Ghidul Solicitantului se face referire la termenul de depunere al contestatiei si unde anume se depune, altceva nu mai exista! Exista vreun regulament european care stabileste procedura de contestare precum si de solutionare a unei contestatii?
:training:
Cu mii de multumiri!
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters15910, utilizator
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 10:00, 31 August 2010
Continutul contestatiei si procedura de solutionare a contestatiei sunt si ele prezentate in ghid, tot la subcapitolul unde se vorbeste de termen. Partea care tine de dvs., contestatarul, in procesul de contestare este aceea de a formula contestatia si de a va asigura ca ati transmis-o in termenul indicat.

Si nu, nu exista model tipizat de contestatie; formulati cum credeti dvs. ca este mai bine.

Anecdota trista: Fiind in vizita la Organismul Intermediar pentru IMM, pe hol aud fara sa vreau o conversatie telefonica purtata de un angajat al institutiei: "X mi-a cerut sa-i dau un model de contestatie [...]"

M-am gandit: Hm, daca X nu e in stare sa formuleze o contestatie, oare de ce se mira ca i s-a respins documentatia care este de zeci de ori mai complexa decat biata contestatie?

Rog nu interpretati ca o referinta rautacioasa la mesajul dvs., nu aceasta este intentia.
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Well... va inteleg punctul de vedere si va multumesc pentru promtitudinea raspunsului.Eu am solicitat niste informatii care pana la urma intr-o procedura de evaluare si selectie transparenta ar fi trebuit sa se regaseasca postate pe site-ul AM-ului...gen: termen de solutionare a unei contestatii, elementele obligatorii ale unei contestatii. :sorry:Citez din Ghidul Solicitantului "Contestaţiile pot fi depuse la sediul MCSI în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea Scrisorii de Respingere sau Scrisorii de Aprobare (în cazul reducerii cheltuielilor). Contestaţiile se pot referi doar la motivaţiile incluse în scrisoarea trimisă de OIPSI. OIPSI va soluţiona contestaţiile şi va trimite răspunsul în scris către contestatar.
În cazul în care solicitantul nu respectă termenele menţionate mai sus, acesta poate fi decăzut din drepturi, iar OIPSI poate decide finanţarea următorului proiect de pe listă."
Fiind la egalitate de punctaj cu ultimul proiect care a primit co-finantarea, sper sa imi intelegeti "nevoia" de informatii cat mai punctuale si nu de generalitati care pot lasa loc unor interpretari subiective.
ContSters15910, utilizator
Elemente "obligatorii" ar fi:
Denumirea si datele de identificare ale solicitantului, denumirea proiectului, denumirea schemei de finantare accesata. Apoi argumentatia. Nu uitati numele in clar si semnatura reprezentantului legal.

Acestea la stilul bun-simt, caci ce altceva ar putea sa contina o contestatie? Iar despre procedura de solutionare si termene, dati un telefon la OI si intrebati direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect respins din cauza declaratiei de eligibilitate carina10 carina10 Buna ziua, Am un proiect POSCCE care a fost respins din cauza Declaratiei de eligibilitate. Vi se pare normal ca nu mi-au cerut-o modificata la clarificari? ... (vezi toată discuția)
Insolventa - solutii inlineasofa inlineasofa O societatea X a primit in data de 02.05.2012, din partea Administratia Financiara, cerere de deschidere a procedurii insolventei pe suma datorata de 300.000 ... (vezi toată discuția)
Tva-ul nedeductibil, cheltuiala eligibila sau neeligibila? SC HYGIA CONSULT SRL SC HYGIA CONSULT SRL In ceea ce priveste Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in calitate de Autoritate de Management, la momentul publicarii spre consultare a ... (vezi toată discuția)