avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sustragerea unui debitor de la plata datoriei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sustragerea unui debitor de la plata datoriei

Am un salariat care are o lipsa mare in gestiune. Vreau sa-l actionez in instanta dar am aflat ca intre timp a facut partaj cu sotia si i-a dat partea lui de proprietate. Pot sa-i actionez in judecata pe amandoi ?
Si mai am o intrebare.; la actionarea injudecata pot sa solicit aplicarea unui sechestru asigurator pentru recuperarea prejudiciului? Unde pot solicita aceasta daca nu stiu ce bunuri imobile are?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 23:08, 30 August 2010
puteti sa chemati in judecata sotul angajatului in calitate de chemat in garantie.
Eu am o parere contrara.
Pe el il puteti actiona in judecata insa, ne avand bunuri, nu aveti ce recupera de la el si nici instituirea sechestrului asigurator pentru recuperarea prejudiciului.
Recuperarea se poate face numai pe slariul sau viitor, in conditiile legii.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
Darie Tudor, utilizator
Mai e o solutie.
Daca faceti dovada ca partajul intre soti s-a facut
pentru fraudarea intereselor dvs, puteti cere nulitatea
partajului pe calea unei actiuni pauliene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare de predare a documentelor razvan24 razvan24 in cazul in care o administratora de asociatie amana predarea documentelor contabile .se dispune expertiza contabila iar ea tot amana predarea actelor .cum pot ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator morozancarmen morozancarmen Buna ziua. As dori sa stiu raspunsul pentru urmatoarea intrebare: poate fi urmarit un bun imobil de catre un executor judecatoresc daca anterior acest imobil ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt divorțată după 27 de ani de căsătoriei. ... irina voicu irina voicu Bună ziua! Sunt divorțată după 27 de ani de căsătoriei. Partajul nu a fost făcut deoarece toate bunurile se aflau și se afla în continuare sub ... (vezi toată discuția)