avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot obtine in urma unei plangeri pentru tulburare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot obtine in urma unei plangeri pentru tulburare de posesie?

Am depus o plangere la politie deoarece am cumparat un lot de teren langa gradina mea,teren pe care il muncea vecinul meu dar fara acordul proprietarilor de drept.In momentul de fata are plantate legume pe teren si refuza sa il elibereze cu toate ca i-am pus in vedere atat eu dupa ce am incheiat un antecontract cu proprietarii,inca inainte de inceperea anului agricol,cat si acestia inca de acum cativa ani cand sentinta de revendicare a terenului a ramas definitiva(terenul ii fusese dat vecinului de catre comunisti).La fata locului a venit un angajat de la cadastru care a fixat semne de hotar dar vecinul le-a rupt astfel ca nici limita de hotar nu mai este vizibila.
Toate acestea le-am declarat politiei,dar spre surprinderea mea mi-au spus ca trebuie sa-l las sa-si recolteze legumele deoarece in momentul in care am incheiat contractul definitiv incepuse anul agricol.Mai mult,am inteles ca risca doar amenda administrativa.In situatia data doresc sa stiu cu ce ma aleg din moment ce am dat bani pe un teren iar acum ma uit la el printre gard?Ma va despagubi cumva?Ii pot cere chirie din moment ce nu pot sa intru pe teren pana ce nu-si culege recolta?De ce doar amenda din moment ce legea prevede dosar penal?
Din toata treaba am inteles ca unde vad un teren nelucrat ma pot aseza linistit ca oricum legea nu ma va pedepsi

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:46, 31 August 2010
dvs puteti sa-l actionati in judecata pe vecinul respectiv si sa-i cereti daune pentru lipsirea de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot obtine in urma unei plangeri pentru tulburare de posesie? augustin.bica augustin.bica Am depus o plangere la politie deoarece am cumparat un lot de teren langa gradina mea,teren pe care il muncea vecinul meu dar fara acordul proprietarilor de ... (vezi toată discuția)
Taiere puieti de catre vecin ionenea ionenea In primavara am plantat la cca 60 cm de limita cu vecinul(inca nu exista gard) niste puieti de salcam de 60cm-1m.Vecinul mi-a cerut sa-i tai iar eu am ... (vezi toată discuția)
Suprapunere terenuri marius_m@windowslive.com marius_m@windowslive.com Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Am cumparat un teren in 2005, cu cadastru si intabulat. Terenul fusese dobandit de vanzator ... (vezi toată discuția)