avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal - etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal - etilotest

buna tuturor!
in luna aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie (fara motiv).
mi-au cerut documentele, nu le-am avut la mine, mi-au dat 6 pct amenda. m-au pus sa suflu in etilotest, si a iesit 0,3 mg/l ... am depus contestatie, pe baza ca mi-a gresit nr de la buletin, si din cate stiu eu daca nu ai actele la tine nu iti da amenda ca legea nu zice ca daca nu il ai la tine iei amenda numai daca refuzi sa il inmanezi. in fine...am auzit ca etilotestele astea electronice nu prea sunt omologate...am ceva sanse sa castig in instanta? pe procesul verbal la observatii este scris de catre politist ca am baut o bere la ora 17 momentul opririi find la ora 00:25 . dar ma rog, el a scris ca el insusi a baut ;)) am ceva sanse?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:14, 2 Septembrie 2010
Asaaa, deci ati depus contestatie pentru ca seria CI era trecuta gresit nu pentru ca nu ati fi consumat alcool. Hmmm, interesant. Daca va asteptati sa primiti aplauze sau incurajari poate ca nu ati nimerit unde trebuia.
- sofismul care incepe cu "legea zice ca ..." este gresit pentru ca daca ar fi corect ar insemna ca toata lumea ar scapa de amenzi "uitand" acasa actele;
- nici celelalte elemente sesizate nu produc nulitate iar faptul ca politistul consemnand obiectiile d-voastra a folosit pers I-a nu inseamna decat ca a vrut sa sune realist pv-ul.
pai din cate stiu, aplicarea unei sanctiuni mai mari decat cea prevazute de lege aduce nulitatea pv . in al doilea rand conf. og2/2002 art 16-17 daca nu sunt corecte datele de identificare atunci este egal cu nul. in al treilea rand mi-a dat un aticol care nici nu exista
pai ... m-am gandit sa cer certificatul ala de omologare ca am auzit ca nu prea au ... sau ce sa fac ca sa scap? oricum...daca bei toata ziua 3 beri...una dimineata pe la 10, a doua pe la 13 si ultima la ora 17 nu cred ca pana la ora 00:25 nu iese...in fine ce asi putea face?el m-a oprit fara motiv, nu s-=a prezentat, a zis din prima actele . si atat.
Doar lipsa prevederile art 17 din OG 2/2001 atrag nulitatea absoluta a PV .
Daca amenda aplicata de politist depaseste limitele instituite de legiuitor , puteti solicita anularea PV .
Puteti solicita in instanta si documentele de omologare a aparatului etilotest , desi sa stiti ca aparatele etilotest sunt omologate .
Pe de alta parte , nu sunteti la zi cu prevederile legale . Legiuitorul sanctioneaza atat neprezentarea documentelor ( ca le-ati fi uitat acasa , de ex. ) precum si refuzul prezentarii lor .
si atunci nu am nicio sansa ?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat de 4 luni jumate leskography leskography Salutare, inainate sa ma judecati ... \'asa ti-a trebuit daca ai condus beat\', va rog sa-mi cititi povestioara :) In data de 20 iunie, 2013 am organizat ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa imi iasa sub 0.8 alcool in sange? Alex. Alex Alex. Alex Salut, vineri seara am mers la un majorat cu masina, recunosc gresala, mentionez ca nu am mancat aproape nimic toata ziua inafara de o supa si un sandwich pe ... (vezi toată discuția)