avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat de 4 luni jumate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat de 4 luni jumate

Salutare, inainate sa ma judecati ... 'asa ti-a trebuit daca ai condus beat', va rog sa-mi cititi povestioara :)

In data de 20 iunie, 2013 am organizat un asa zis "baby shower" pentru a celebra sosirea primului nostru bebelus. Cum se intampla la stfel de evenimente..da am consumat alcool, de la ora 21 pana la ora 00:00 am baut patru beri de 500ml.
Dimineata la ora 7 m-am dus la alergat cu stomacul gol la o baza sportiva din orasul meu, iar la intoarcere am fost oprit si testat cu etilotestul.
Nu mi-a venit sa cred ca aveam 4.2 in aer expirat. Am fost condus la serviciul de urgenete in vederea recoltarii probelor biologice iar dupa 5 zile am primit rezultatul (sperand sa fie sub 0.8) de 0.9 in sange.
Pe tot parcurusul testarii+recoltare am cooperat si mi-am recunsocut fapta. Chiar si politistul s-a mirat ca nu prezentam deloc manifestari de om in stare de ebrietate, si mi-a zis ca am avut ghinion.

Summa summarum au trecut apropae 4 luni de cand am permisul suspendat, si nu mai stiu nimic despre..l-am mai sunat pe domnul politist care m-a oprit in aceea zi, iar el a spus ca nici macar nu a ajuns dosarul la parchet, tot la urmariri penale se afla. Am mai vaut cazuri similare pe alte forumuri cu grad de alcolemie mai ridicat si sa finalizat cu NUP.

Intrebarea mea este daca trebuie sa-mi fac griji in vederea anularii permisului si cat timp poate sa dureze acest procedeu. Niciodata nu m-am urcat la volan beat..iar dupa acest caz mi-am cumparat chiar si un etilotest sa nu se mai intimple vreodata acest gen de incident.

Cu respect, Istvan
Cel mai recent răspuns: viorel1998 , utilizator 19:07, 31 Octombrie 2013
in aceiasi situatie sunt si eu dar eu il am de aproape opt luni.... nu stiu ce sa fac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan Iceangel Iceangel Buna ziua, Din pacate, aseara a fost momentul in care si eu mi-am invatat lectia, dupa ce bei, nu te urci la volan. Am fost oprit in jurul orei 2 30 de ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa imi iasa sub 0.8 alcool in sange? Alex. Alex Alex. Alex Salut, vineri seara am mers la un majorat cu masina, recunosc gresala, mentionez ca nu am mancat aproape nimic toata ziua inafara de o supa si un sandwich pe ... (vezi toată discuția)