avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Buna ziua,

Din pacate, aseara a fost momentul in care si eu mi-am invatat lectia, dupa ce bei, nu te urci la volan.

Am fost oprit in jurul orei 2 30 de un echipaj de politie care m-a testat cu etilotestul dupa ce am fost oprit pentru incalcarea limitei de viteza. Rezultat: 0.63.

Am fost condus la IML unde dupa circa 40 de minute, mi s-a recoltat prima proba de sange. La o ora dupa si cea de a doua. De unde pot afla rezultatele analizelor?

Ma pot astepta ca nivelul sa fie mai mic decat la etilotest? Am tot calculat pe diverse calculatoare si pare aproape imposibil sa imi iasa 0.63 dupa 2l de bere si 30 ml de Jager, consumate de la ora 23 pana la ora 2 00 pe stomacul gol.

Daca ar fi sa cer recalculare, ce ma sfatuiti sa scriu in declaratie: ca am mancat sau nu? Ce anume as putea sa iau in calcul pentru scaderea alcoolemiei?

Ce ar trebui sa fac pe mai departe pentru a scapa cat mai usor? este prima oara cand fac asta si nici nu am antecedente penale.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Cel mai recent răspuns: Iceangel , utilizator 11:35, 14 Septembrie 2015
De regula valoarea probelor biologice o sa fie undeva la dublul valorii din aerul expirat.
Cu rezultatul probelor biologice o sa fie o problema, nu o sa il aflati prea curand, cei de la IML nu mai primesc banii direct de la persoana in cauza daca aceasta doreste sa plateasca, ci asteapta ca plata sa fie facuta din fondurile ministerului, ceea ce se intampla o data sau de doua ori pe an.
Ceea ce inseamna ca eu voi sta cu permisul suspendat pana se ofera bani? Ca la noi la nimeni.....

Am observat ca pe amenda pentru depasirea vitezei scrie alta adresa decat cea de pe dovada de retinere. Nu ma aflam pe adresa respectiva, se poate contesta acest lucru? Nu aveam cum sa fiu in doua locuri in acelasi timp. Mai mult de atat, intai este intocmit procesul de retinere a permisului si dupa cel de viteza.
Ce este de facut in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan... ContSters323118 ContSters323118 Buna ziua! Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
0.90 prima proba si 0.80 a doua proba,alcoolemie Cristian1990 Cristian1990 buna seara,in urma cu 2 saptamani am fost oprit de catre politie,rugat sa suflu in etilotest,rezultatul fiind de 0.45 in aerul expirat,mi s-a cerut sa merg la ... (vezi toată discuția)