avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan...

Buna ziua!

Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era nimeni pe drum doar eu si echipajul de politie, eu eram in spatele lor si am intrat in depasire si imediat dupa, au pornit girofarurile (fara sa incalc vreo regula de circulatie pe tronsul respectiv de drum). Ok problema mea ar fi urmatoarea:

Nu inteleg de ce mi-a iesit asa de mult in aerul expirat, care ar fi cauza? Personal am baut pana intr-o 1000 de ml de bere (nu stiu sigur pentru ca berile au fost la PET, 3 persoane inclusiv eu bausem din cele doua sticle de PET la 2l (4,5% alcool) respectiv 2,5l (5% alcool) in decurs de doua ore si inainte sa fiu oprit am mai baut o gura de bere apoi dupa 10 minute sau 15 minute, mi s-a pus etilotestul la gura. Ar fi o cauza asta sa iasa asa mare concentratie de alcool in aerul expirat? Si da, sunt constient ca deobicei e dublu alcoolemia in aerul expirat... dar asta nu e o certitudine, nu?

Personal imi pare rau ca am gafat-o, important e ca nu s-a intamplat nimic, nu a murit nimeni, nu am accidentat pe nimeni.

Am fost condus si la IML mi s-au recoltat doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, prima proba a fost la ora 3:35, aproximativ dupa o ora dupa ce am fost oprit si testat cu aparatul etilotest si a doua a la 4:35.

Tin sa mentionez ca nu am mancat nimic dupa ce am baut sau inainte sa beau.

Care ar fi rezultatul probelor dupa experienta dvs? M-ar ajuta si pe mine per ansamblu sa-mi fac o idee la ce ma poate astepta, as vrea si eu niste opinii / pareri despre problema mea.. Multumesc ca v-ati obosit sa cititi din prostia mea #-o
Asa cum stiti si dvs este posibil sa iasa undeva dublu, mergeti sa platiti analizele daca vreti sa nu asteptati.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,50 in aerul expirat Dorin2013 Dorin2013 am fost depistat de catre un echipaj de politie cu alcool 0,50 in aer,vas ruga daca poate cineva sa-mi spuna cat poate sa-mi iasa la analiza de singe,bausem 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.79 in fiola robertaamn robertaamn Buna ziua, am avut acum 3 zile o problema cu politia. Cum a fost Craciunul am baut putin si apoi m-am urcat in masina sa merg acasa iar pe drum m-a oprit ... (vezi toată discuția)