avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.90 prima proba si 0.80 a doua proba,alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.90 prima proba si 0.80 a doua proba,alcoolemie

buna seara,in urma cu 2 saptamani am fost oprit de catre politie,rugat sa suflu in etilotest,rezultatul fiind de 0.45 in aerul expirat,mi s-a cerut sa merg la spital in vederea recoltarii probelor biologice,m-am conformat si am mers cu cei doi agenti.rezultatul probelor l am aflat,0.90 prima proba si 0.80 a doua proba.nu am mai avut probleme cu legea,sunt student.ce sanse am sa scap cu SUP?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian1990 , utilizator 09:24, 28 Noiembrie 2012
aparati-va pe art. 18 ind 1 Cod penal, adica fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni
Aproape sigur o sa se solicite calculul retroactiv de catre organul de urmarire penala pentru a se stabili alcoolemia din momentul opririi.
calculul retroactiv se face inainte de inceperea urmaririi penala,daca prin acest calcul valoarea va fi sub 0.80 scap de instanta de judecata?calculu il face iml-ul?multumesc!
Calculul il face IML-ul,daca dvs nu doriti si organele de urmarire penala doresc sa-l ceara vor trebui sa inceapa urmarirea penala pentru a avea cadru legal.Prin calculul retroactiv o sa va rezulte o valoare posibil situata intre doua limite.Daca valoarea cea mai mica din calculul retroactiv este egala sau mai mica de 0,80 nu mai ajungeti in instanta.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
bun.sunt curios care este diectia acestei recalculari,iese sub 0.80 sau nu?:),costa destul de mult 560,daca iese sub 0.80 merita,cam care sunt sansele sa iasa sub?

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie peste 0.80, ce sanse mai am? yahee yahee Salut spun pe scurt!!! Am fost oprit de catre un echipaj de politie. La epilotest rezultatul a fost 0.51 mg. Am fost dus la probele de sange: prima proba a ... (vezi toată discuția)
Recalculare? yoto69 yoto69 0,58 alcoolemie in aerul expirat ; 1,05prima proba biologica 0,95 a doua proba la iml. merita sa cer o recalculare sau sa pledez direct vinovat multumesc ... (vezi toată discuția)