Salut spun pe scurt!!!
Am fost oprit de catre un echipaj de politie. La epilotest rezultatul a fost 0.51 mg. Am fost dus la probele de sange: prima proba a iesit 1.05 iar a doua 0.80. Am dat o declaratie la politie precum ca am baut cca 300 de ml de tarie 40% alcool, inainte de timpul opririi :cu aproximativ 1 ora - bausem 100 de ml , iar cu 10 minute de oprire - 200 ml. Drumul parcurs a fost de cca 300 de metrii de la carciuma la care bausem pana la locul unde m-au oprit politistii. Luni o sa fiu chemat la cercetari penale apoi ce etape ale "drumului"mai sunt de parcurs. Ce sanse am sa scap cu amenda administrativa, fara ca sa imi fie anulat permisul ?
Avand in vedere cele doua valori ale alcoolemie, vi se va intocmi dosar penal pentru infractiunea prevazuta de art.87 alin.1 din OUG 195/2002. Intrucat exista o dicrepanta intre cele doua valori, puteti solicita efectuarea unei expertize medico-legale privind calculul retroactiv la alcoolemiei.
Daca procurorul va considera ca este suficienta o amenda, se poate sa scapati doar cu atat.
Daca se ajunge la instanta, se va anula carnetul dupa ramanerea definitiva a hotararii.
Avandu se in vedere cele doua valori ale alcoolemiei respectiv 1,05g/l si urmatoarea proba 0,80 g/l este mai mult ca sigur ca organul de cercetare penala va aprecia ca in momentul in care ati fost oprit este posibil sa fii avut o valoare mai mare avandu se in vedere curba ascendenta si descendenta a alcoolemie, se va incepe urmarirea penala impotriva dvstra,o sa se ceara calculul retroactiv al alcoolemiei,si in functie de valoarea acestuia se va da o solutie.Slabe sanse sa scapati cu o amenda daca valoarea rezultata este tot peste 0,80 g/l .
Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat specializat in asemenea dosare.