avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie peste 0.80, ce sanse mai am?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie peste 0.80, ce sanse mai am?

Salut spun pe scurt!!!
Am fost oprit de catre un echipaj de politie. La epilotest rezultatul a fost 0.51 mg. Am fost dus la probele de sange: prima proba a iesit 1.05 iar a doua 0.80. Am dat o declaratie la politie precum ca am baut cca 300 de ml de tarie 40% alcool, inainte de timpul opririi :cu aproximativ 1 ora - bausem 100 de ml , iar cu 10 minute de oprire - 200 ml. Drumul parcurs a fost de cca 300 de metrii de la carciuma la care bausem pana la locul unde m-au oprit politistii. Luni o sa fiu chemat la cercetari penale apoi ce etape ale "drumului"mai sunt de parcurs. Ce sanse am sa scap cu amenda administrativa, fara ca sa imi fie anulat permisul ?
Avand in vedere cele doua valori ale alcoolemie, vi se va intocmi dosar penal pentru infractiunea prevazuta de art.87 alin.1 din OUG 195/2002. Intrucat exista o dicrepanta intre cele doua valori, puteti solicita efectuarea unei expertize medico-legale privind calculul retroactiv la alcoolemiei.
Daca procurorul va considera ca este suficienta o amenda, se poate sa scapati doar cu atat.
Daca se ajunge la instanta, se va anula carnetul dupa ramanerea definitiva a hotararii.
Avandu se in vedere cele doua valori ale alcoolemiei respectiv 1,05g/l si urmatoarea proba 0,80 g/l este mai mult ca sigur ca organul de cercetare penala va aprecia ca in momentul in care ati fost oprit este posibil sa fii avut o valoare mai mare avandu se in vedere curba ascendenta si descendenta a alcoolemie, se va incepe urmarirea penala impotriva dvstra,o sa se ceara calculul retroactiv al alcoolemiei,si in functie de valoarea acestuia se va da o solutie.Slabe sanse sa scapati cu o amenda daca valoarea rezultata este tot peste 0,80 g/l .
Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat specializat in asemenea dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Calcul retroactiv intrebare?! yahee yahee Am o intrebare: As dori daca se poate un calcul retroactiv aproximativ: Am baut 300 de ml vodca de 40% al cu 25 de minute inainte sa fiu oprit de politie. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)