avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Banii din trezorerie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Banii din trezorerie

Buna ziua,

V-as ruga mult, daca cineva s-a mai confruntat cu un asemenea caz sa-mi raspunda la urmatoarele intebari:

1. Pentru ca o persoana juridica sa poata incasa bani de la un spital(institutie bugetara) este nevoie sa aiba cont deschis la trezorerie?
2. Daca acel SRL are datorii restante la bugetul de stat, banii care intra in contul de trezorerie de la acel spital ii ia statul pentru plata datoriilor sau nu?

Multumesc, as vrea un raspuns sigur daca se poate!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:52, 31 August 2010
Institutiile publice platesc doar in conturi deschise la trezorerie.De ce, doar din lejeritate.Nu am gasit nici eu vreo reglementare expresa in acest caz. Din banii incasati in trezorerie platiti datoriile bugetare.Ca sa-i ridicati in numerar nu stiu daca va conditioneaza.Oricum daca aveti titlu executoriu emis, va poate pune poprire pe ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani incasati in trezorerie Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, V-as ruga mult, daca cineva s-a mai confruntat cu un asemenea caz sa-mi raspunda la urmatoarele intebari: 1. Pentru ca o persoana juridica sa ... (vezi toată discuția)
Mutare bani din contul din trezorerie mariaurell mariaurell trebuie sa intre o suma de bani in contul din trezorerie. inca nu am platit ce datorez statului, conform declaratiilor depuse in 24 luna ce a trecut. datoria ... (vezi toată discuția)
Obligativitate cont trezorerie QED QED Buna ziua, In calitate de SRL am executat o comanda pentru o institutie bugetara (nu prin SEAP). Inainte de a prelua comanda, am verificat daca plata se ... (vezi toată discuția)