V-as ruga mult, daca cineva s-a mai confruntat cu un asemenea caz sa-mi raspunda la urmatoarele intebari:
1. Pentru ca o persoana juridica sa poata incasa bani de la un spital(institutie bugetara) este nevoie sa aiba cont deschis la trezorerie?
2. Daca acel SRL are datorii restante la bugetul de stat, banii care intra in contul de trezorerie de la acel spital ii ia statul pentru plata datoriilor sau nu?
Multumesc, as vrea un raspuns sigur daca se poate!
Pentru a incasa banii este necesar ca sa fie instituita masura executarii silite prin poprire, caz in care pot fi blocate conturile la oricare banca. Spitalul poate efectua plati la orice banca dar e mai facil prin trezorerie iar statul va poate lua banii din trezorerie sau de la orice banca doar daca a inceput executarea silita.
Va rog spuneti-mi care este temeiul legal prin care o institutie de stat (in cazul meu este vorba de muzeu) poate sa efectueze plata catre un srl in contul bancar al acestuia, deci nu trezorerie. Doresc sa-mi informez clientul ca poate sa efectueze plata si in contul bancar al societatii. Multumesc anticipat.