avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani incasati in trezorerie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani incasati in trezorerie

Buna ziua,

V-as ruga mult, daca cineva s-a mai confruntat cu un asemenea caz sa-mi raspunda la urmatoarele intebari:

1. Pentru ca o persoana juridica sa poata incasa bani de la un spital(institutie bugetara) este nevoie sa aiba cont deschis la trezorerie?
2. Daca acel SRL are datorii restante la bugetul de stat, banii care intra in contul de trezorerie de la acel spital ii ia statul pentru plata datoriilor sau nu?


Multumesc, as vrea un raspuns sigur daca se poate!
Cel mai recent răspuns: arbexartdecor , utilizator 13:46, 4 August 2011
Pentru a incasa banii este necesar ca sa fie instituita masura executarii silite prin poprire, caz in care pot fi blocate conturile la oricare banca. Spitalul poate efectua plati la orice banca dar e mai facil prin trezorerie iar statul va poate lua banii din trezorerie sau de la orice banca doar daca a inceput executarea silita.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt!
Sa inteleg ca nu e obligatoriu sa am deschis cont la trezorerie?

Va doresc o saptamana excelenta!
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Cristina Vasile, utilizator
Nu este obligatoriu sa deschideti un cont in acest sens.
Buna ziua

Va rog spuneti-mi care este temeiul legal prin care o institutie de stat (in cazul meu este vorba de muzeu) poate sa efectueze plata catre un srl in contul bancar al acestuia, deci nu trezorerie. Doresc sa-mi informez clientul ca poate sa efectueze plata si in contul bancar al societatii. Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii din trezorerie Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, V-as ruga mult, daca cineva s-a mai confruntat cu un asemenea caz sa-mi raspunda la urmatoarele intebari: 1. Pentru ca o persoana juridica sa ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont. ce solutie am? Cristina Vasile Cristina Vasile O firma s-a pomenit cu poprire pe conturile din banca si trezorerie pentru suma de 29.000 lei neachitata la bugetul statului. In acest caz, dupa cum se stie, ... (vezi toată discuția)
Cont trezorerie magureanu_laurentiu magureanu_laurentiu SRL poate face plati din contul de la trezorerie direct catre furnizori fara sa-i transfere in contul curent de la banca? (vezi toată discuția)