avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme la constructia unui spatiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme la constructia unui spatiu comercial

Buna ziua
va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri

doersc sa construiesc un spatiu comercial pentru deschiderea unui magazin de aprox 24mp in curtea proprie, aflata in mediul rural. curtea in care doresc sa construiesc se afla cu deschidere la drumul national, asfaltat, (soseaua care strabate satul, centrul satului, de altfel) iar magazinul ar avea iesire la trotuarul de asemenea asfaltat.
problema este ca am mers la primarie si am discutat in legatura cu avizele care imi trebuie pentru demararea constructiei, si mi s-a spus ca e foarte complicat, ca imi trebuie o carte funciara separata, pentru magazin, fiindca e destinat ca spatiu comercial. in conditiile in care nici la casa nu am carte funciara, fiindca e o casa batraneasca din mediul rural.
mentionez ca am discutat cu viceprimarul, si el proprietar al unui magazin in acelasi sat.

m-am documentat pe internet si am gasit legea 50/1991 care reglementeaza astfel de constructii , insa nu prea stiu cum sa procedez ca sa pot scoate avizele, care sunt primii pasi pe care trebuie sa i fac sa incep procedurile

va multumesc anticipat !

Valentina
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:03, 31 August 2010
Primul pas este intocmirea unui proiect, apoi certificatul de urbanism si autorizatia de construire, care tot primaria v-o da.
Deci, faceti ca ei.
Daca aveti deschidere la drumul principal, iar acesta este Drum National, va trebuie si un aviz de la DRDP.
Primul demers este cel de obtinere a Certificatului de Urbanism.
Veti intocmi un dosar care va contine mai multe documente, dintre care mentionez un Memoriu Tehnic si un Plan de Amplasament (care, de obicei, se intocmesc de catre un arhitect).

Lipsa cartii funciare ar putea reprezenta, intr-adevar, o problema !.

Dupa obtinerea Certificatului de Urbanism, veti avea posibilitatea de a cunoaste, cu exactitate, care sunt avizele, ce va sunt necesare, deoarece ele sunt mentionate in acest Certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de la registrul comertului pentru functionare magazin valentina370 valentina370 Buna ziua, lamuriti-ma va rog si pe mine ce documente trebuie sa duc la Registrul Comertului Alexandria ca sa imi emita autorizatie de functionare pentru un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie gclaudiu77 gclaudiu77 detin un magazin nealimentar din decembrie 2014.la tara am spatiul comercial la parterul casei unde locuiesc am primit o notificare de la drumuri si poduri cum ... (vezi toată discuția)
Avizele obtinute pentru constructia unei case sunt valabile si pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasor? deea8_8 deea8_8 Buna ziua! Doresc sa construiesc o casa de locuit cu spatiu comercial iar in certificatul de urbanism mi s-au cerut toate acordurile si avizele, ... (vezi toată discuția)