avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FIRMA SAU INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FIRMA SAU INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI?

Buna ziua,
Doresc sa ma autorizez pentru activitatea de confectionare imitatii bijuterii (realizez bijuterii din ceramica) si nu stiu care ar fi cea mai buna alegere pentru mine, PFA sau II (intreprindere individuala), doresc de asemenea sa pot vinde bijuteriile in piete, targuri si pe net.
Ma intereseaza atat costurile de infiintare cat si cele ulterioare, adica taxe si impozite ce trebuiesc platite la stat.
Mentionez faptul ca sunt in concediul de crestere a copilului si ca nu doresc sa imi pun cartea de munca pe firma mea, eu figurand inca ca angajata la o alta firma.
Si as mai avea o intrebare: este adevarat ca daca imi fac PFA pierd indemnizatia de crestere a copilului?
Care ar fi solutia optima in acest caz?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Diploma/atestat pfa mvstancu mvstancu Bună ziua, Doresc înființarea unui PFA pentru a vinde legal bijuterii handmade confecționate de mine (brățări împletite, brățări din mărgele, ... (vezi toată discuția)
In cazul bijuteriilor handmade, ce varianta este mai avantajoasa ca firma? bane.gabriela bane.gabriela Buna ziua, In cazul bijuteriilor handmade, ce varianta este mai avantajoasa: inregistrarea unei firme de tipul PFA , Intreprindere Individuala sau ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru un pfa - handmade Ana1788 Ana1788 Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare coronițe, agrafe, coliere, cercei și alte bijuterii ... (vezi toată discuția)