avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau testament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau testament ?

Buna ziua,

Tatal meu are un teren pe care vrea sa mi-l dea mie (eu sunt casatorita si am un copil) pentru a construi o casa pe el.
As dori sa stiu care este varianta cea mai ieftina pentru a avea acest teren si a putea construi. Eu trebuie sa obtin autorizatie de constructie pe numele meu si al sotului meu sau doar pe al meu. As vrea ca terenul sa fie al meu personal obtinut prin donatie sau testament si constructia sa fie pe numele meu si al sotului meu.
Nu am vrea sa facem contract de vanzare cumparare.
Va multumesc frumos pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:17, 31 August 2010
Va multumesc frumos pentru raspunsul detaliat.
Am inteles si eu in sfrasit cum e cu testamentul si donatia si vc.
Varianta cea mai buna pt mine este donatia (eu nu mai am frati care ar putea contesta donatia).
O sa consult si un notar.
Daca nu mai aveti frati, donatia pare intr-adevar cea mai buna solutie.
Aveti grija ca donatorul sa specifice ca va doneaza doar dvs., nu si sotului, cu scopul ca terenul donat sa devina bun propriu al dvs.
Notarul va va fi de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren dolinay dolinay Buna ziua. Mama are un teren pe care a fost eliberat o autorizatie de construire. Constructia am efectuat noi, eu si sotul meu, astfel ne am inteles sa facem o ... (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)