avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune in stabilirea filiatie fata de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune in stabilirea filiatie fata de tata

Buna ziua am si eu o intrebare imi poateti spune si mie cata ma costa sa investesc instanta cu o actiune de stabilire a filiatiei fata de tata?Mentionez ca tatal recunoaste copilul ca fiind al lui iar noi vrem sa fie trecut in actul de nastere al copilului si totodata copilul sa poarte numele tatalui.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:59, 1 Septembrie 2010
Cf. art. 7 lit. c din Legea nr.146/1997 taxa este de 6 lei la care se mai adauga timbru judiciar de 0.30 lei..
va multumesc mult,taxa se plateste la judecatorie sau la primaria de care apartinem?
Acriunea dvs. trebuie sa cuprinda 2 capete de cerere si anume:
-stabilirea paternitatii minorului si
-incuviintarea purtarii numelui tatalui pentru ca in cazul dvs. discutam de un copil din afara casatoriei iar in cazul in care se stabileste filiatia ulterior fata de tata asa cum avem in situtia de fata, instanta va putea da incuviintare copilului sa poarte numele acestuia.
Deci aveti 2 taxe de timbru de achitat si 2 timbre judiciare.
Taxele de timbru se achita la trezorerie sau primaria de domiciliu.
Angajati avocat pentru ca nu veti stii cum sa formulati actiunea si nici cum sa procedati strict la proces.
andra-celia a scris:

Buna ziua am si eu o intrebare imi poateti spune si mie cata ma costa sa investesc instanta cu o actiune de stabilire a filiatiei fata de tata?Mentionez ca tatal recunoaste copilul ca fiind al lui iar noi vrem sa fie trecut in actul de nastere al copilului si totodata copilul sa poarte numele tatalui.Va multumesc

Mergeti la serviciul de stare civila. Tatal da o declaratie in fata ofiterului de stare civila si gata, ati rezolvat.
taxa se achita la CEC.

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii -urgent Roxana83 Roxana83 Buna ziua , va rog un model de chemare in judecata privind tagada paternitatii . Copil minor de 4 luni , tatal real din relatie de concubinaj , tatal ... (vezi toată discuția)