avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata

cand pot sa formulez cerere de eliberare conditionata daca din pedeapsa de 13 luni cu executare s-a executat 2luni .
Pedeapsa de 13 luni se compune dei 10 luni cu suspendare la varsta de 17 ani si 3 luni pt alcolemie de 1%o in sange in termenul de incercare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:20, 1 Septembrie 2010
Peste inca 2 luni si 10 zile daca a implinit 18 ani.

Art. 60 Cod penal
Cei condamnati in timpul minoritatii, cand ajung la varsta de 18 ani pot fi eliberati conditionat, dupa executarea unei treimi din durata pedepsei in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani.
Daca i-a fost aplicata o pedeapsa cu suspendare nu este liber?
Ce liberare conditionata sa mai faca daca nu se afla intr-un loc de detentie...?

avocat Claudiu Lascoschi
Minor fiind a avut pedeapsa 10 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani si 10 luni.Intre timp a devenit major si in perioada de incercare a fost depistat pe un drum de tara cu alcoolemie de 1%o.si la cele 10 luni s-au mai adaugat 3 luni -=13 luni cu executare
imi cer scuze daca nu reusesc sa ma fac inteleasa
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
mariana pop, utilizator
Dupa ce executa 2/3 din pedeapsa poate depune cererea de liberare conditionata.
oho mai aveti doi ani si....

Alte discuții în legătură

Executare pedeapsa Iloredana Iloredana Buna seara, imi poate spune cineva, aproximativ, la o pedeapsa de 7 ani cu executare (complice furt calificat) cat se va face calendaristic? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata aclaudiu aclaudiu Buna , As avea si eu o intrebare .Sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani cu executare .A executat 2 luni din pedeapsa .Cand se poate cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata Aleksa3g Aleksa3g Cum se face liberarea conditionata in cazul pedepselor mai mici de zece ani?Care este fractia? 2/3 sau 1/2 ,din pedeapsa? Stiu ca se ia in calcul si munca ... (vezi toată discuția)