avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras funciar pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras funciar pierdut

Bunica mea a intrat in colectiv cu un teren de 1800 mp,de la colectiv terenul a intrat la Gostat.In anul 2002 s-a desfiintat Gosta-tul ,noi nepotii am primit terenul inapoi ,si Titlu de Proprietate.Folosim si platim taxele locale,este teren intravilan.Am dori sa fi-mi trecuti in extras funciar,am cerut de la A.N.C.P.I.- O.C.P.I. Cluj un extras funciar CF : 6258, topo :16461, Cea ce nu exista ,s-a pierdut .
Am depus toate actele pt.reconstiture extras funciar,suntem refuzati si la instanta .
Bunica noastra ere proprietar pe 1/2 din extras funciar ,inca din 1938.Cealata parte de 1800 mp de mai multe ori a schimbat proprietarul. Motivul respingerii o inscriere pe extras eliberat din anul 1967,dar care dispare pe extrasul din 1975 si nu apare nimic nici pe extrasul eliberat in anul 1983.Acesata inscriere se refera la cealalta parte a extrasului nu la al noastra .
Inscrierea:"cererea pentru intabularea dreptului de proprietate a lui Szkacs contra lui Urs nerezolvata pana la prezentarea aprobarii contractului de vanzare-cumparare din parte Ministerului Agriculturii si Dominiilor conform Legii nr: 203/1947" iar aceasta inscriere dispare pe extrasele din anii 1975 si 1983.
ce avem de facut ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 21:37, 25 Noiembrie 2007
Trebuie sa va duceti la un jurist cu o copie dupa cartea funciara. Ce e ala extras pierdut? Extresul este un document intocmit pe baza unor inscriei oficiale si care are valoare similara acestora. Se elibereaza zeci de extrase dupa aceeasi carte funciara.
Ce vreti sa spuneti? S-a pierdut cartea funciara???

Nu eu am pirdut ,la oficiul de cadastru Cluj-Napoca nu se gaseste,nici dosar ,nimic, in anul 2002 cand am cerut a aparut cu : lipsa la inventar
sunt multe extrase 'pierdute'
din acest motiv am cerut reconstituir eextras funciar
eu am acasa din anii:1975,1967,1983
mersi pt.raspuns,eu nu am calculator acasa si la o biblioteca vin la internet din ,acest motiv am citit cu intarziere mesajul
Ce se intampla cand Of. de Extr.Funciare pierde..distruge Extrasul Funciar ,foaia de avere ?
aveti titlu de proprietate, aveti terenul, asa ca puteti sa faceti din nou carte funciara, si veti primi un extras, la cerere.
Oricum extrasele acelea de acum 30 de ani nu mai sunt valabile, pentru ca circuitul civil al terenurilor a cunoscut multe schimbari dea-lungul timpului. ( cooperativizarea in anii '60, scoaterea din cicuitul civil in perioada comunista, apoi reconstituirea dreptului de proprietate in anii '90).
Cu siguranta la O.C.P.I. gasiti doar imobilele intabulate dupa revolutie.
In cel mai rau caz dupa 30 de ani de folosinta continua si netulburata a terenului puteti invoca uzucapiunea.

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren,casa demolata ili47 ili47 A fost demolata casa inainte de 1989,nu s-a mai realizat obiectivul pentru care m-i s-a luat casa si terenul. In 2001 am depus cerere pentru despagubire ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de parte interesata/persoana interesata dariad dariad La Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie: (1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa justifice vreun interes, poate cerceta orice carte ... (vezi toată discuția)
Intabulare vioricak vioricak Buna ziua!Va rog sa ma indrumati ce pasi sa urmez in cazul intabularii unui teren extra vilan obtinut in urma mostenirii? (vezi toată discuția)