avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras funciar pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras funciar pierdut

Bunica mea a intrat in colectiv cu un teren de 1800 mp,de la colectiv terenul a intrat la Gostat.In anul 2002 s-a desfiintat Gosta-tul ,noi nepotii am primit terenul inapoi ,si Titlu de Proprietate.Folosim si platim taxele locale,este teren intravilan.Am dori sa fi-mi trecuti in extras funciar,am cerut de la A.N.C.P.I.- O.C.P.I. Cluj un extras funciar CF : 6258, topo :16461, Cea ce nu exista ,s-a pierdut .
Am depus toate actele pt.reconstiture extras funciar,suntem refuzati si la instanta .
Bunica noastra ere proprietar pe 1/2 din extras funciar ,inca din 1938.Cealata parte de 1800 mp de mai multe ori a schimbat proprietarul. Motivul respingerii o inscriere pe extras eliberat din anul 1967,dar care dispare pe extrasul din 1975 si nu apare nimic nici pe extrasul eliberat in anul 1983.Acesata inscriere se refera la cealalta parte a extrasului nu la al noastra .
Inscrierea:"cererea pentru intabularea dreptului de proprietate a lui Szkacs contra lui Urs nerezolvata pana la prezentarea aprobarii contractului de vanzare-cumparare din parte Ministerului Agriculturii si Dominiilor conform Legii nr: 203/1947" iar aceasta inscriere dispare pe extrasele din anii 1975 si 1983.
ce avem de facut ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 21:37, 25 Noiembrie 2007
Cartea funciara nu se gaseste la Of. de carti funciara Cluj apare cu "LIPSA LA INVENTAR'

acum am primit un sfat ,sa cer plan parcelar de la primarie si cu titlu legalizat sa ma duc la firma de topograf autorizat ,Iar aceste acte sa inaintez la Of. de cadastru,sfatul am primit de la topografi.

Sa vedem...ma enerveaza ca Of de cadastru nu are nici o raspundere ? eu sa platesc din vina lor ?
Eu am acasa CF din anii 1967,1975,1983 .Nu egzista un registru ca cui au dat Cartea funciara ?sau unde au pus ? Eu din anul 2002 ma duc la ei s-mi elibereze un CF.Of de Cadastru m-a a propus sa cerem reconstiture.
Mergeti in audienta la directorul instatitutiei si formulati o plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren,casa demolata ili47 ili47 A fost demolata casa inainte de 1989,nu s-a mai realizat obiectivul pentru care m-i s-a luat casa si terenul. In 2001 am depus cerere pentru despagubire ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de parte interesata/persoana interesata dariad dariad La Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie: (1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa justifice vreun interes, poate cerceta orice carte ... (vezi toată discuția)
Intabulare vioricak vioricak Buna ziua!Va rog sa ma indrumati ce pasi sa urmez in cazul intabularii unui teren extra vilan obtinut in urma mostenirii? (vezi toată discuția)