avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren,casa demolata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren,casa demolata

A fost demolata casa inainte de 1989,nu s-a mai realizat obiectivul pentru care m-i s-a luat casa si terenul.
In 2001 am depus cerere pentru despagubire pt.casa ,iar pentru teren retrocedare in natura pe baza L10 .la Primaria Cluj-Napoca.
terenul am in folosinta ,dar nu am acte ,fiindca
* la Of.de Carti Funciare lipseste CF-ul , si nu se vede cum m-i a fost luat ,cand am cumparat ...(de altfel 4000 de buc.lipsesec din cauza multor mutari si a unei inudatii a arhivei).
* terenul trebuia sa cer de la camera agricola ,dar din anul 2001 cererea sta la Primarie
* terenul si casa am cumparat in anul 1983 ,terenul a intrat in ptrominiul Statului ,eu am avut drept de folosinta pe baza L 4/1973 ..asa este scris pe o copie xerox CF din anul 1983
Ce pot sa facac? Se poate ininte cerere pe baza L 247 ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 12:11, 6 Octombrie 2008
Incercati cu cerere la Legea 247.
La Cluj-Napoca m-i s-a spus ca era un termen ,in anul 2005 pentre depunerea cererilor pe baza L 247

si daca asi putea nu exixta CF la Of Cartii Funciara Cluj (de altfel 4000 de buc.lipsesec din cauza multor mutari si a unei inudatii a arhivei).

dar va multumesc pt sfat ,
asi dori adresa unui avocat in Cluj-Napoca ,cine se ocupa te trenuri,in zona terenul are pret de 70 Eu/ mp
eu am 1585 de mp .asi din teten 100mp
cu respect
Atentie la notificarile si cererile adresate primariei.
Daca exista notificare inca din 2001 mai aveti sanse chiar daca nu vi s-a raspuns favorabil
Daca nu ati formulat cerere si ati iesit si din termenul de aplicare a legii 247/2005 nu mai aveti sanse !
dvs a-ti dobandit in anul 1983 dreptul de proprietate asupra unei constructii edificate pe un teren atribuit in temeiul legii 4/1973 unui tert nepropietar in vederea edificarii unei locuinte. Dreptul de a cere despagubiri ptr terenul aferent constructiei ii revine fostului proprietar tabular care a detinut terenul pina la data atribuirii lui in folosinta celui care a edificat constructia respectiv celui care v-a vandut dvs . Ceea ce puteti solicita sant despagubiri ptr constructia demolata (daca nu ati obtinut aceste despagubiri la data demolarii) si nicidecum despagubiri ptr terenul aferent acesteia care conform prevederilor legii 4/1973 a fost atribuit in folosinta pe durata exixtentei constructiei si deci nu a fost in proprietatea celui care a edificat casa si de la care a-ti cumparat-o dvs.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2008
ContSters7627, utilizator
De la cine am cumparat era propritear ,dupa ce am intabulat eu a trecut la St.Roman,,numai in extrasul meu scrie ...drept de folosonta ..pe numele meu ........dar eu am xerocopie din 14 noi.1983......dar Of de Carti F Cluj-Napoca lipsa,deci nu se vede tot istoricul
va multumesc

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ,care lege reglementeaza? ili47 ili47 Am cumparat casa +teren in anul 1983,terenul a intrat in patrimoniul Statului Romanm,casa demolata in anul 1985,Cartea Funciara apare cu \"lipsa la inventar \" ... (vezi toată discuția)
Legea 4/1973.... ili47 ili47 Am cunparat casa si teren,terenul a intrat in proprietate Statului Roman conf. L 4/1973,in anul 1989 a fost demolata casa ,eu am fost achitata pentru casa ... (vezi toată discuția)
Categorie teren trecut in cartea funciara anastasislavinia anastasislavinia dupa primirea prin retrocedare a unui teren pe vechiul amplasament conform L 10 și L 247 cum se trece in Cartea Funciara titulatura care a avut-o ... (vezi toată discuția)