Am cunparat casa si teren,terenul a intrat in proprietate Statului Roman conf. L 4/1973,in anul 1989 a fost demolata casa ,eu am fost achitata pentru casa ,Pivnita inca exista.Dupa 1989 nu s-a mai construit spitalul proiectat.pe teren.
Nu ma incadrez in nici-o lege sa primesc cu acte terenul pe care in realitate folosesc.De la cine am cumparat au murit fara mostenitori .
Ce se va intimpla cu aceste terenuri ...? suntem multi in aceasta situatie .daca ar exista casa fara probleme asi putea intra in posesie,daca asi fi cumparat iniantea L 4/1973 tot n-asi avea probleme ....oare o sa apare lege pentru aceasta categorie de terenuri ?multumesc
Interpretarea generala este in sensul ca se considera terenul cumparat impreuna cu casa. Dvs din cate scrieti ati fost expropriata si despagubita de stat pentru ceea ce aveati atunci in proprietate - constructia. Din punctul meu de vedere, chiar daca ar mai exista casa, atat timp cat ati fost expropriata si despagubita in vederea construirii pe acel teren a unui spital, acel teren cu sau fara casa este al statului. Evident daca interesul public care a motivat exproprierea dvs nu mai exista, puteti actiona ca atare.
Interesul public nu mai exista,dar nu sunt pusa in drepturi fiindca trebuia sa fac cerere pe baza L.247,ce nu am facut ca am asteptat raspunsul pt.dosarul inainta la Primara Cluj-Napoca pe baza Legii 10
Legea aceasta nu se referea la "dezvoltarea fondului de locuinte, vanzarea locuintelor catre populatie”?
Practic, dv ati cumparat casa, nu si terenul... La vremea aceea prea putini romani se puteau numi proprietari de teren... Apoi, casa a fost preluata "pt interes de utilitate publica” si ati primit despagubiri = statul a fost si a ramas proprietar pe respectivul teren... Chiar daca ar fi existat casa, nu o puteati revendica pt ca ati fost despagubita la momentul exproprierii...
Totusi, daca terenul nu are "fosti proprietari” sau mostenitori ai acestora, puteti cere sa vi se repartizeze acest teren... Dar nu stiu cate sanse aveti... pt ca termenul in care trebuia sa faceti aceasta cerere a expirat...